Bu 10 Nadir Meyveyi Hiç Duymamış Olabilirsiniz! Şaşırmaya Hazır Olun

Bu 10 Nadir Meyveyi Hiç Duymamış Olabilirsiniz! Şaşırmaya Hazır Olun

Dünyada görünümleri ve tatları itibariyle milyonlarca meyve çeşidi bulunmakta. Ama iddia ediyoruz haberimizdeki meyveleri daha önce hiç görmemişsinizdir. İşte çok şaşıracağınız o nadir ve ilginç meyveler...

Güzel Dünyamızda milyonlarca meyve çeşidi bulunmakta. Başta görünümleri, renkleri, tatları hiç görmeye alışık olmadığımız tarzda. Bizde haberimizde Dünyamızda bulunan en nadir ve en ilginç 10 meyveyi derledik. İşte çok şaşıracağınız o nadir ve ilginç meyveler...

BU 10 NADİR MEYVEYİ HİÇ DUYMAMIŞ OLABİLİRSİNİZ! ŞAŞIRMAYA HAZIR OLUN

1-007.jpg

1. KIRMIZI MUZ

Kırmızı muz olduğunu biliyor muydunuz? Size dünya çapında 1000'den fazla farklı muz türü olduğunu söylersek sürpriz olmaz. Kırmızı çeşidi, ahududu tatlılığına sahip normal bir muz gibi bir tada sahip, yumuşak ve tatlıdır.

2-005.jpg

2. SALATALIK

Salatalık, tam olarak küçük karpuzlara benziyor. Meyveler, salatalıkların uzak akrabalarıdır ve aroması, ilave bir narenciye aromasıyla da onları andırır. Salatalık asmadan hemen yenebilir. Yemeden önce soymanıza gerek yok.

3.jpg

3. KOKUŞMUŞ PARMAK MEYVESİ

Bu garip meyve, Karayipler'deki en büyük ağaçlardan biri olan Batı Hint Çekirgesinin meyvesidir. Pod bir ayak parmağını andırıyor. Son derece iğrenç bir koku yayar. Her iki özellik de "kokuşmuş ayak parmağı meyvesi" adı altında birleştirilmiştir. Meyvenin eti yoğun ve tatlıdır.

4.jpg

4. BÖĞÜRTLEN REÇELİ MEYVESİ

Reçel yapmak için bu meyveyi işlemenize gerek yok, taze posası zaten böğürtlen reçeli tadında. Kıvamı da o kadar benzer ki, bazı insanlar gerçekten ekmeğin üzerine yayıyor. Kabuğundan emebilir ya da normal reçelde yaptığınız gibi toplayabilirsiniz.

5.jpg

5. ACI KAVUN

Bu meyve, birçok Asya mutfağında temel olarak kabul edilir. Kabak, balkabağı ve salatalık ile yakından ilgilidir. Meyvedeki yüksek kinin seviyeleri (ki bunu tonikten anlarsınız) onu çok acı yapar. Genellikle körilerde veya diğer sebze yemeklerinde yenir.

6.jpg

6. HALA MEYVESİ

Hala meyvesi Hawaii, Avustralya ve Marshall Adaları'na özgü bir meyvedir. Ananasla karıştırılmış bir çam kozalağını andırıyor. Meyve, anahtar veya koni adı verilen birçok farklı parçadan oluşur. Anahtarların içi yenilebilir ve şekerli mango gibi tadı vardır.

7.jpg

7. BUDA'NIN ELİ

Bu sarı, ürkütücü görünümlü meyveye Buda'nın eli denir. Aslında, parmak benzeri bölümlere ayrılmış çeşitli narenciye meyvesidir. Kökenleri, çoğu evcil narenciye meyvesinin menşei olan Hindistan ve Çin'e kadar uzanır. Buda'nın el meyvesi, diğer narenciye kuzenlerinin aksine, posa veya meyve suyu içermez.

8.jpg

8. YILAN MEYVESİ

Bu Endonezya meyvesi çok belirgin bir görünüme sahiptir. Dışı bir kaktüs gibi dikenlidir ve en önemlisi, yılan derisi gibi görünen bir şeyle kaplıdır. Meyve yaklaşık bir incir büyüklüğündedir ve on beş ila kırk meyveden oluşan kümeler halinde büyür. Yenilebilir iç kısmı bir diş sarımsak dokusuna sahiptir ve biraz gevrek bir ananas gibi tadı vardır.

9.jpg

9. AFRİKA BOYNUZLU SALATALIK

Bu alışılmadık meyvenin yeşil, sarı veya turuncu kabuğunda dikenli boynuzlar vardır. Kabuğu parlak, koyu bir portakal rengine döndüğünde yemeye hazırdır. Biraz yeşil Jöle'ye benzeyen meyvenin içindeki küspe, başka hiçbir meyveye benzemeyen bir tada sahiptir. “tatlı-ekşi, muz-kireç, tropikal meyve tadımı” olarak tanımlanmaktadır.

10.jpg

10. CHERİMOYA

Cherimoya, Ekvador ve Peru'ya özgü yenilebilir bir meyvedir. Dünyada tropikal, subtropikal bölgelerde yetişir. Amerikalı yazar Mark Twain, cherimoya'yı "erkeklerin bildiği en lezzetli meyve" olarak nitelendirdi. Meyvenin içi kremsi ve tatlıdır, ona "muhallebi elma" lakabını verir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN