Bu baharatı kullanan psikoloğa gitmiş gibi oluyor! Anksiyetenin doğal ilacı: Bir tutamı evde huzur estirecek

Bu baharatı kullanan psikoloğa gitmiş gibi oluyor! Anksiyetenin doğal ilacı: Bir tutamı evde huzur estirecek

Vücudun toksinlerden arınmasına ve sağlıklı hücrelerin çoğalmasına yardımcı olan bu baharatı kullanan psikoloğa gitmiş gibi oluyor. Hem yemeklerde hem de çay olarak kullanılan baharat bedensel sağlığa olduğu kadar ruhsal sağlığa da katkılarda bulunuyor…

İlk bakışta maydanoza benzeyen özellikle Asya, Meksika ve Orta Doğu mutfaklarında çok fazla kullanılan kişniş, yemeklerin lezzetini artırdığı gibi iyi bir lipit kaynağı olarak da biliniyor. İçeriğindeki A, K ve C vitamini sayesinde sağlığa sınırsız fayda sağlar.

KİŞNİŞİN FAYDALARI

VÜCUDA ZARAR VEREN AĞIR METALLERİ UZAKLAŞTIRIR

Kişniş, vücuttaki ağır metallerin vücuttan atılmasında yardımcı olur. Birçok kişi farkında olmadan ağır metallere maruz kalmaktadır. Zaman geçtikçe toksin olarak vücutta birikerek, sağlığa zarar verebilir. Vücudun canlanmasını sağlayan şifalı bitkiler arasında yer alan kişniş, biyokimyasal besinler arasında etkili bir profile sahip olmaktadır.

kisnis-faydalari-1.jpg

RUH SAĞLIĞINI İYİLEŞTİRİR

Kişniş, içeriğindeki bileşenlerin sayesinde sinirleri yatıştırarak doğal sakinleştirici görevi görür. Bu sayede uyku kalitesini artırmaya da yardımcı olur. Aynı zamanda anti-anksiyete etkileri de vardır.

KALP DOSTU

İdrar söktürücü etkiye sahip olan kişniş, vücutta birikmiş olan sodyumu atarak kan basıncını düşürür. Antioksidan ve lif barındıran kişniş, kalp hastalıkları riskini en aza indirerek kolesterol seviyesini dengeler.

KEMİK, CİLT VE GÖZ SAĞLIĞINI KORUR

Kişniş, çeşitli vitaminler, fosfor ve beta-karoten ve antioksidan içerir. Böylelikle cilt, kemik ve göz sağlığına olumlu etkilerde bulunur. Cilt ve mukoza zarlarını destekleyerek, yaşlılıkla beraber görülen göz bozukluklarına karşı etkilidir. Kişnişte bulunan cildin bariyerini daha güçlü hale getiren linoleik asit, cilde güzel katkıları vardır. Ciltte oluşacak olan iltihabı azaltarak, pürüzsüz hale getirir.

kisnis-faydalari-2.jpg

HAFIZAYI GÜÇLENDİRİR

Kişniş, antioksidan ve antienflamatuar içeriğiyle beynin işlevinin artırmada etkilidir. Oksidatif strese maruz kalan nöronlar, yaşam kalitesini artırmaya yardımcıdır. Ayrıca hafızanın daha iyi çalışmasını da sağlıyor.

DİKKAT!

Kişniş aşırı tüketildiği zaman dişlerde aşınmaya yol açabilir. Bundan dolayı doğru tüketim için doktora danışılması gerekir. Ayrıca kişniş alerjik etkiler de gösterebilir. Bu yüzden tüketmeden önce alerjiniz olup olmadığından emin olmalısınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN