Bu beş ipucu ile tuvaletinizi daha kolay temizleyebilirsiniz! Deneyenler sonuçtan çok mutlu

Bu beş ipucu ile tuvaletinizi daha kolay temizleyebilirsiniz! Deneyenler sonuçtan çok mutlu

Evimizde bakterilerin en fazla olduğu yerlerden biri de hiç şüphesiz tuvaletler. Genellikle tuvaletimizi temizlemek için marketlerden çeşit çeşit temizlik malzemeleri satın alırız. Bu ürünlerden bazılarından memnun kalırken bazılarından memnun kalmayız. Peki en iyi tuvalet temizliği nasıl yapılır?

Tuvaleti temizlemek hepimizin ertelemeyi sevdiği bir şeydir. Ama tuvaletin muhtemelen evinizdeki en kirli yer olduğunu biliyor muydunuz? Örneğin tuvaletinizde binlerce bakteri vardır. Bu nedenle tuvaletinizi daha sık temizlemeniz önemlidir. Tabii ki, bunu olabildiğince kolay ve hızlı bir şekilde yapmayı tercih ediyoruz. Bu beş ipucu, tuvaletinizi temizlemeyi çok daha kolay hale getiriyor!

1. KLOR KULLANMAYIN

Tuvaleti temizlemek için hiç klor kullandınız mı? Bunu artık yapmayın! Bu, tuvaletinizi hiç temizlemez ve kireçlenmeye karşı yardımcı olmaz. Tuvaletinizi temizlemek için sirke ve biraz bulaşık deterjanı kullanmak çok daha iyi. Bir bardak sirkeyi suyla karıştırın ve bir damla bulaşık deterjanı ekleyin. Bu karışım, kireci ve bakterileri çözen asidik sirkeyi yavaşça serbest bırakır. Bu, tuvaletinizi anında temizlemenizi mümkün kılan süper kolay bir çözümdür!

basliksiz-4.jpg

2. ÇOK AMAÇLI TEMİZLEYİCİLERİ BIRAKIN

Tuvaletinizi temizlemek için çok amaçlı temizleyiciler kullanmamak daha iyidir. Biraz soda ile biraz temizlik sirkesi çok daha iyi çalışıyor! Bir bardak sirke ve sodayı suyla karıştırabilirsiniz. Kendi yaptığınız bu karışımla temizlik yaptığınızda klozetinizin ve fayansların hiç olmadığı kadar parladığını göreceksiniz. Kolay değil mi?

3. TUVALET FIRÇASINI TEMİZLEYİN

Tuvaleti tuvalet fırçasıyla temizliyorsunuz ama tuvalet fırçanızı nasıl temizliyorsunuz? Muhtemelen kullandıktan hemen sonra tutucuya geri koyacaksınız. Bu durumda tüm bakteriler tuvalet fırçasında kalır. Bir dahaki sefere kullandığınızda, aslında sadece tuvaletinizi daha da kirletiyorsunuz. Tuvalet fırçasını biraz temizleme sirkesi ile kapta bırakmak en iyisidir. Sirkenin işini yapabilmesi için bunu gece yapın. Ertesi sabah sadece sifonu çekersin ve mükemmel temiz bir tuvalet fırçasına sahip olursun!

12005623-728xauto.webp

4. EŞYALARI ODADAN ÇIKARIN

Sabunlar, kokulu mumlar ve oda spreyleri gibi ürünler temizliği çok daha zorlaştırmakla kalmaz, aynı zamanda çok fazla toz çeker. Ve bu sadece daha fazla temizlik işi! Tuvalette halı var mı? Bunu da kaldırsan iyi olur. Bu aynı zamanda çok fazla toz çeker ve genellikle çok fazla bakteri içerir.

5. KLOZETİN KAPAĞINI DAİMA KAPATIN

Önleme her zaman daha iyidir. Bu nedenle, sifonu çekerken klozetin kapağını daima indirmenizi tavsiye ederiz. Bu, bir bakteri kasırgasının tuvalete veya banyoya yayılmasını önler. Su düşündüğünüzden daha uzağa sıçrar!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN