Bu bitkinin kokusu bile faydalı! Binlerce yıldır ilaç olarak kullanılmıştı, resmen doğal mide koruyucusu

Bu bitkinin kokusu bile faydalı! Binlerce yıldır ilaç olarak kullanılmıştı, resmen doğal mide koruyucusu

Bu bitkinin kokusu bile fayda sağlıyor! Binlerce yıl boyunca ilaç olarak kullanılmıştı! O bitki şimdi de karşımıza kokusuyla çıktı! Resmen doğal mide koruyucu...

Akdeniz ve çevresinde binlerce yıldır yetişen mor reyhan, sadece benzersiz aroması, lezzeti ve kokusuyla değil, aynı zamanda sunduğu sağlık avantajlarıyla da dikkat çekiyor. Geleneksel tıpta uzun yıllar boyunca kullanılan bu bitki, antibakteriyel, antiviral, mantar önleyici, iltihap kurutucu ve ağrı kesici etkileriyle biliniyor.

Taze mor reyhan yapraklarını doğramak yerine parçalamak, bıçağın metalinin tadı değiştirebileceğinden dolayı tercih edilen bir yöntemdir. Bu sayede tüm lezzetin kokulu yapraklarda yoğunlaştığını görebilirsiniz.

MOR REYHANIN FAYDALARI NELER?

mor-reyhan-faydalari-1.webp

  • Antibakteriyel Güç: Mor reyhan, antibakteriyel özellikleri sayesinde yaraların iyileşme sürecini hızlandırır ve korur. Özellikle ameliyat sonrası kullanımı, yaraların daha hızlı iyileşmesine katkı sağlar.

  • Kan Şekerini Düşürebilir: Mor reyhanın kan şekerini düşürücü etkisi, özellikle prediyabet ve tip 2 diyabet durumlarında yardımcı olur. İnsülin direnci ve kilo kontrolü gibi diyabet semptomlarını azaltma potansiyeline sahiptir.

  • Kolesterol Düşürücü: Metabolik stresi hedef aldığı için mor reyhan, kilo kaybına ve kolesterol düzeylerine katkıda bulunur. Yapılan hayvan çalışmalarında, LDL-kolesterolü düşürdüğü ve HDL-kolesterolü artırdığı gözlemlenmiştir.

mor-reyhan-faydalari.webp

  • Antiinflamatuar Etki: Reyhan yapraklarından yapılan çay, antiinflamatuar ve antioksidan özelliklere sahip bir adaptojen olarak stres, kaygı ve iltihapla mücadelede yardımcı olur. Artrit veya fibromiyaljisi olan bireylerde rahatlama sağlar.

  • Mide Koruyucu Özellikler: Mor reyhan, mide asidini azaltabilir, mukus salgısını artırır ve mukus hücrelerindeki artışı destekleyerek mideyi koruyucu bir etki sunar. Yapılan hayvan çalışmalarında ülser sayısını azalttığı gözlemlenmiştir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN