Bu gıdalar saç dökülmesini önleyip ve saç uzamasına yardımcı oluyor

Bu gıdalar saç dökülmesini önleyip ve saç uzamasına yardımcı oluyor

Aşırı saç dökülmesinden endişe ediyorsanız, bir çözüm bulduk! Saç dökülmesini önlemek için bu en iyi yiyecekleri yiyebilirsiniz. Peki saç dökülmesine hangi gıdalar iyi gelir? Cevabı haberimizde saklı...

Saçın sağlıklı ve güçlü olması için önemli besinlere ihtiyacı vardır. Belirli gıdaların tüketimini iyileştirmek gibi birkaç diyet değişikliği yaparak saç gücünü geri kazanabiliriz. Bu yiyecekler tam olarak nedir? İstenmeyen saç dökülmesini önlemek ve saç büyümesini hızlandırmak için saçlar için 3 gıdayı bu haberimizde listeledik.

SAÇ DÖKÜLMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN EN İYİ DOĞAL GIDALAR

basliksiz-2.jpg

1. YUMURTA

Orta boy (50 gr) bir yumurta 6.3 gr protein, çeşitli vitaminler ve saç köklerini güçlendiren mineraller içerir. Anekdot niteliğindeki kanıtlar, yumurtaların saçı parlak ve güçlü hale getirebileceğini, saç kırılmasını önleyebileceğini ve kırılganlığı azaltabileceğini göstermektedir. Bir çalışma, proteinlerdeki kükürt amino asitlerinin , saç köklerini güçlendiren ve erken saç dökülmesini önleyen keratin saç proteini sentezinin öncüleri olduğunu göstermiştir. Bir araştırma, yumurtaların yeni saç gelişimi için insan dermal papilla hücrelerini (saç üretimini ve saç büyüme döngüsünü kontrol eden bir hücre grubu) uyaran önemli bir saç büyüme faktörü içerdiğini gösteriyor. Yumurtalar, saç büyümesine yardımcı olan ve saç dökülmesini önleyen B8 vitamini veya biotin ile doludur.

606871be86b2441680f8eb24.webp

2. KÜMES HAYVANLARI

Kanatlı eti mükemmel bir protein, vitamin ve mineral kaynağıdır. Bunlar saçı beslemek ve saç dökülmesini ve kelleşmeyi önlemek için gerekli besinlerdir. Bir çalışma, besin eksikliklerinin androjenik alopesi (hormonal dengesizliğe bağlı saç dökülmesi), kadın tipi kellik, kronik telogen effluvium ve alopesi areata (dairesel kel yamalar) ile sonuçlanabileceğini göstermektedir. Kanatlı etindeki hayvansal yağ, omega-6 yağ asitleri dermal papillayı uyarır ve sağlıklı saçlar için saç büyüme döngüsünü kontrol eder.

kirmizi-mercimek220312231.webp

3. MERCİMEK

Bezelye, kırmızı mercimek, bezelye, sarı mercimek, nohut ve barbunya gibi bakliyatlar folik asit, demir, fosfor, çinko, magnezyum ve lif açısından zengindir. Bir çalışma, mineral ve çinko eksikliğinin çocuklarda yaygın alopesi (saç dökülmesinin genel dağılımı) ile sonuçlandığını göstermiştir. Mercimek içindeki proteinler de sağlıklı saç gelişiminde önemli bir rol oynamaktadır. Besin eksikliği, özellikle esansiyel amino asitlerin ve mikro besinlerin eksikliği, telojen effluvium, erkek tipi kellik ve kadın tipi kelliğe yol açabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN