Bu karışımla toz alanlar bir daha aylar sonra siliyor! Mobilyalar gram toz tutmuyor: Deneyen dua edecek

Bu karışımla toz alanlar bir daha aylar sonra siliyor! Mobilyalar gram toz tutmuyor: Deneyen dua edecek

Toz almaktan sıkıldıysanız bu karışımı deneyin! Bu karışımla toz alanlar bir daha aylar sonra siliyor! Uzun süre toz almamanın formülü meğer bu kadar kolaymış! Üstelik her evde bulunan malzemelerle hazırlanıyor! Mobilyalar gram toz tutmuyor...

Hava kirliliği, hayvan tüyleri, dökülen deri hücreleri ve dışarıdan gelen kirler gibi faktörlerle oluşan bu tozlar, sürekli temizlikle uğraşmanıza neden olabilir. Ancak, artık sürekli toz temizlemek zorunda kalmadan daha temiz bir evde yaşamanın mümkün olduğu bir çözüm var.

Toz birikimini engelleyen etkili bir karışım tarifi var. Bu karışım, evinizdeki yüzeylerde toz oluşumunu azaltacak ve size temizlik zamanında tasarruf sağlayacak.

TOZ TUTMASINI GECİKTİRECEK TARİF

MALZEMELER:

1 çay bardağı beyaz sirke

1 çay bardağı su

1 yemek kaşığı zeytinyağı

10 damla limon veya lavanta esansiyel yağı

YAPILIŞI

toz-tutmasin-diye-ne-yapilir.webp

Bir sprey şişesi alın ve içerisine beyaz sirkeyi ve suyu ekleyin.

Karışımı iyice çalkalayın ve sprey şişesi ile evinizin yüzeylerine püskürtün. Zeytinyağı, tozun yüzeye yapışmasını engelleyerek toz birikiminin önüne geçer.

Daha sonra lavanta veya limon esansiyel yağını ekleyin. Bu esansiyel yağlar, hem hoş bir koku sağlar hem de temizliğinizi daha etkili hale getirir.

Püskürttüğünüz karışımı bir temizlik bezi veya mikrofiber bez yardımıyla yüzeylere yayın. Bu sayede toz birikimini engelleyecek ve yüzeylerinizi temiz tutacaksınız.

Bu karışımı ihtiyaç duydukça yüzeylere püskürterek silebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN