Bu mesleklerden birini yapıyorsanız dikkat! Belgesiyle gelen erken emekli olacak

Bu mesleklerden birini yapıyorsanız dikkat! Belgesiyle gelen erken emekli olacak

Milyonlarca çalışan insanın haylidir emekli olmak. Ama bu durum ağır şartlar altında çalışan kişiler için daha çok önem arz etmektedir. Bu meslekler de çalışanlara müjdeli haber geldi. İşte detaylar…

İnsanlar emekli olmak için neredeyse bir ömür harcıyorlar. Çalışma koşulları ağır olan kişiler için ise erken emekli olmanın yolu açıldı. Detaylar haberimizde…

emekli

ERKEN EMEKLİ OLMAK İSTEYENLER DİKKAT! BU MESLEK GRUPLARINDAKİ KİŞİLER ERKENDEN EMEKLİ OLABİLİR!

Bazı meslek grupları erken emeklilikten yararlanabilir. Erken emekli olmak istiyorsanız, belirli şartları yerine getirmeniz gerekir. Tek başvuru ile emekli olabilirsiniz. Detaylar için tıklayınız...

Erken emekli olmanın birkaç yolu var. Bunlardan bazıları analık ve askerlik borçlanması gibi yöntemlerdir. Bu hükümler dışında erken emeklilik mümkündür. Mesleğinize bağlı olarak erken emekli olabilirsiniz. İşte erken emekliliğe hak kazanan meslek grupları ve detaylar...

ERKEN EMEKLİLİK NEDİR?

Erken emeklilik, normal emeklilik yaşınızdan çok daha erken emekli olabilmeniz anlamına gelir. Erken emekli olup işten ayrılmak isteyenlerin başvurduğu yöntemdir. Ancak bu yöntemle erken emekli olanlar normalden daha düşük bir emekli maaşı alıyor. Bu nedenle erken emekli olmaya karar vermeden önce bu konu üzerinde biraz düşünmelisiniz.

Erken emekli olabilmek için yasal olarak tanımlanmış bir meslek grubunda çalışıyor olmanız gerekmektedir. Belirli bir grupta çalışan herkes erken emeklilik için uygun değildir. Erken emekli olabilmek için kanunun öngördüğü işler kapsamında çalışmak gerekmektedir.

HANGİ MESLEKLER ERKEN EMEKLİLİK HAKKINDAN YARARLANABİLİR?

Yıpranma payı, yıpranma payı yüksek olan çalışanların erken emekli olmalarını sağlayan bir sistemdir. Bir çelik fabrikasının çelik fırınları ile bunların detayları ve aksesuarlarından oluşan çift fırın veya dönüştürücüde çalışan kişilerin erken emekli olma olasılığı yüksektir.

Cevheri demire çeviren izabe tesislerinde, boru fabrikalarının fırınlarında ve dökümhanelerde çalışanlar erken emeklilik hakkına sahiptir.

İşçilere mesleki indirimlerin tazminine yönelik sosyal güvenlik uygulamaları kapsamında, belirli mesleklerde çalışanların belirli bir süre çalıştıktan sonra erken emekli olabilmeleri için belirli süreler bulunmaktadır. Her meslek için belirlenen süre 5 yıl ile sınırlıdır. Bu sınır meslek grubuna göre de değişmektedir.

Yıpranma payından faydalanmak için belirli koşulların yerine getirilmesi gerekir. Bu koşullardan ilki yer altı işçileri için 1.800 gün, diğer sigortalı ise FHSZ kapsamında 3.600 gün çalışmış olmalıdır.

Haber içeriğinde açıklanan şartlar erken emeklilik için temel şartlardır. Ancak gereklilikler mesleğe göre değişiklik gösterdiğinden erken emeklilikle ilgili genel bilgiler Sosyal Sigortalar Kurumu'ndan (SGK) alınabilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN