Bu meyvenin içi kadar dışı da faydalı! Nar kabuğunu çöpe atmayın: Öksürüğe iyi geliyor

Bu meyvenin içi kadar dışı da faydalı! Nar kabuğunu çöpe atmayın: Öksürüğe iyi geliyor

Lezzetiyle ve faydalarıyla bilinen kış meyvesi narın sadece içi değil dışı da çok faydalıymış. Bunları öğrenince hemen çöpten çıkaracaksınız! Nar kabuğu vazgeçilmeziniz olacak! Nar kabuğunu çöpe atmayın! Öksürüğün kadim ilacı...

Nar, sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda sağlık için sunduğu sayısız fayda ile de bilinir. Ancak, genellikle atlanan bir detay var, nar kabukları. Bu mucizevi kabuklar, öksürüğe şifa olmaktan diş sağlığını korumaya kadar bir dizi fayda sunuyor.

NAR KABUĞUNUN FAYDALARI

Çöpe atan bin pişman: Nar kabuğunun 7 süper faydası

  • Nar kabuğu, öksürük için etkili bir doğal çözüm olarak öne çıkıyor. Geleneksel tıpta kullanılan bu kabuklar, suyla karıştırılarak yapılan gargara ile boğaz ağrısı ve öksürüğü hafifletiyor.
  • Ağız sağlığı için önemli bir rol oynayan nar kabukları, plak oluşumunu önler, diş taşı oluşumunu engeller ve diş çürüklerini azaltır. Ayrıca, antibakteriyel özellikleri sayesinde ağız ülserleri ve diş eti hastalıklarıyla savaşır.
  • Nar kabuğu, antioksidan içeriğiyle vücuttaki zararlı maddelere karşı etkili bir savunma mekanizması sağlar. Bu sayede vücudu toksinlerden arındırarak sağlıklı bir iç ortam oluşturur.

NAR KABUĞU SUYU TARİFİ

Nar kabuğu suyu hazırlamak oldukça kolaydır.

Nar kabuklarını kurutun ve kaynayan suya atın.

Yaklaşık 10 dakika demlendikten sonra tüketmeye hazır hale gelir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN