Bu sabunlara elinizi bile sürmeyin! Yarardan çok zararı çıktı: O hastalıkların en büyük nedeni meğer buymuş

Bu sabunlara elinizi bile sürmeyin! Yarardan çok zararı çıktı: O hastalıkların en büyük nedeni meğer buymuş

Sabunları hijyen için kullansak da ne yazık ki farkında olmadan sağlığımızla oynayabiliyoruz. Özellikle bazı sabunlar var ki onlar resmen sağlığımızın düşmanı. O yüzden bu sabunlara elinizi bile sürmeyin. İşte, uzmanların uyardığı ve yarardan çok zararı çıkan sabunlar…

Cildimiz, vücudumuzu dışarıdan gelen zararlı etkenlere karşı koruyan bir bariyer görevindedir. Bu bariyer bozulduğu zaman; cildimiz kurur, çatlar, sertleşir ve yıpranır. Bu yüzden cildimize kullandığımız özellikle sabun gibi ürünleri seçerken dikkatli olmalıyız.

EL SABUNLARI ZARARLI MI?

Çamaşır suyu ve sirke gibi ürünleri nasıl el dezenfektanı olarak kullanmamamız gerekiyorsa kokulu ve renkli sabunları da kullanmamamız gerekiyor. Çünkü bu sabunlar da cildimizin hassaslaşmasına neden olabiliyor.

el-sabunlari-zararli-mi-1.jpg

Yanlış sabun kullanmak özellikle egzama gibi cilt hastalıklarına neden olabilir. Bu yüzden cildimizi kurutan ve tahriş eden değil, nemlendiren sabunları tercih etmeliyiz. E vitamini, zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, palmiye yağı, papatya özü, jojoba yağı, aloe vera, gliserin gibi içeriklere sahip sabunlar cildimiz için oldukça uygundur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN