Bu saç uzatma maskesiyle saçlarınız kısa sürede belinize gelecek! İşte günde santim santim saç uzatan maske tarifi

Bu saç uzatma maskesiyle saçlarınız kısa sürede belinize gelecek! İşte günde santim santim saç uzatan maske tarifi

Herkes güzel ve bakımlı saçlara sahip olmak ister. Saçın görünüşü ve yapısı dışarıdan sosyal yaşantınızda sizleri olumlu etkiler ve kendinizi daha iyi hissedersiniz. Saç boyaları, kullanılan saç düzleştiriciler, saç bakım ürünleri yada güneş ışığı zamanla saçlarınıza zarar verip saçlarınızın uzamasına engel olabilirler. Peki evde doğal ürünler kullanarak saçlarımızı nasıl uzatabiliriz?

Evde saç boyama işleri, düzleştirme ve hatta güneş ışınlarının tümü kuru ve hasarlı saçlara neden olabilir. Ve saçınız bu durumdayken, uzayabileceğinden daha hızlı kırılır ve sizi neden saçlarınızın omuzlarınıza hiç ulaşmayacakmış gibi göründüğünü merak etmenize neden olur. Peki gerçek bir ürün kullanmadan saçınızın doğal olarak daha hızlı uzamasını nasıl sağlayabilirsiniz? Gerçek şu ki, gücü ve kalınlığı artırmak için bir gecede çözüm yoktur. Saç uzatma yağları ve ev yapımı maskeler gibi bazı tedaviler, saç tellerini genel sağlığı destekleyen besleyici bileşenlerle nemlendirebilir ve aşılayabilir.

hint-yagi-sac-bakimi.webp

HİNT YAĞI SAÇ MASKESİ

Tedavi etmek için kullanın: Kuru saç derisi ve kepek. Ünlü saç uzmanları bu maskeyi tavsiye ediyor, çünkü hint yağı nemlendiren yağ asitleri açısından zengin ve kuru saç derisi ve kepek için onu değerli bir tedavi haline getiren antimikrobiyal özelliklere sahip.

Malzemeler: 1 çay kaşığı hint yağı.

Tarifi: Küçük bir kaba preslenmiş hint yağını koyun. Mikrodalgada yaklaşık 10 saniye ısıtın. Parmak uçlarınızı kullanarak hint yağını saç derinize ve saç tellerinize masaj yapın. 15 dakika bekletin, sonra iyice durulayın, sonra şampuanlayın.

89d401-3713b6b9104f4de4bca5264a20a5b9ba-mv2.jpg

TARÇIN VE HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Tedavi etmek için kullanın: İncelme ve kırılma. Ünlü saç uzmanları, baharatın kan dolaşımını canlandırmaya ve saç büyümesini ve gücünü artırmaya çalıştığını, hindistancevizi yağının ise yağ asitleri açısından zengin olduğunu ve daha fazla onarıma yardımcı olduğunu söylüyor.

Malzemeler: 1 tatlı kaşığı tarçın ve 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı.

Tarifi: Malzemeleri iyice karıştırın. Maskeyi saç derinize masaj yaparak saç köklerinize ve saç tellerinize uygulayın. Maskeyi 30 ila 45 dakika bekletin, ardından ılık suyla durulayın.

evde-yapilabilecek-5-kolay-sac-maskesi.webp

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI, LİMON, YOĞURT VE YUMURTA

Tedavi etmek için kullanın: Kuru saç. Ünlü saç uzmanları, bu kendin yap maskesindeki yumurtanın saç tellerini besleyecek bol miktarda vitamin içerdiğini ve ayrıca hindistancevizi yağı ve yoğurt gibi nemlendirici maddeler içerdiğini söylüyor.

Malzemeler: 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı, 1 limon suyu, 1/2 su bardağı sade yoğurt ve 1 yumurta.

Tarifi: Tüm malzemeleri bir kapta iyice karışana kadar karıştırın. Saç derisinden uçlarınıza kadar uygulamak için parmak uçlarınızı kullanın. Saç derisinden gelen doğal ısıyı hapsetmek için ılık bir havlu ile örtün. 15 ila 20 dakika bekletin. Ilık suyla iyice durulayın, ardından her zamanki gibi şampuanlayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN