Buralarda yaşayanın değmeyin keyfine! Dünyanın en mutlu ülkeleri belli oldu: Türkiye’nin sıralaması ise içler acısı…

Buralarda yaşayanın değmeyin keyfine! Dünyanın en mutlu ülkeleri belli oldu: Türkiye’nin sıralaması ise içler acısı…

Toplam 137 ülkeyle yapılan değerlendirme sonucunda, dünyanın en mutlu ülkeleri belli oldu. İlk 100 arasına bile giremeyen Türkiye’nin sıralaması ise bakın kaç oldu…

World Happiness Report raporunda değerlendirmeye alınan ülkeler kişi başı gelir, özgürlük, sağlık ve sosyal yardım imkanları, yolsuzluk karnesi, eğitim ve alım gücü gibi kriterlerle ele alındı.

137 ülkenin değerlendirildiği listenin zirvesine son 6 yıldır olduğu gibi yine Finlandiya yerleşirken, listenin ilk 3 sıralaması İskandinav ülkelerinden oluştu.

Listenin sonunda Afganistan bulunurken, Türkiye ise ilk 100’e girmeyi başaramadı. 2022 yılı raporunda 112. Sırada olan Türkiye, 6 basamak yükselerek 106. Sıraya adını yazdırdı.

DÜNYANIN EN MUTLU ÜLKELERİ

Listede Finlandiya 10 üzerinden 7.8 puan alarak zirveye yerleşti. Danimarka 7.6 ile ikinci, İzlanda 7.5 ile üçüncü, İsrail 7.4 ile dördüncü, Hollanda 7.43 ile beşinci sırada oldu.

dunyanin-en-mutlu-ulkeleri-1.jpg

Raporda ilk 10’a genellikle İskandinav ve Kuzey Avrupa ülkeleri girerken, İsrail’in dördüncü sıraya yerleşmesi dikkat çekti.

EKONOMİ DEVLERİ İLK 10’A GİREMEDİ

Dünyanın en büyük ekonomisine sahip olan ABD 15’inci, Almanya 16’ıncı, Japonya 47’inci, Çin 64’üncü, İngiltere ise 19’uncu sırada yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN