Burası Maldivler değil Türkiye'de bir köy! Eğer keşfedilirse Antalya kadar ünlü olur: Manzarayı gören "şehri bırakıp yerleşiyor"

Burası Maldivler değil Türkiye'de bir köy! Eğer keşfedilirse Antalya kadar ünlü olur: Manzarayı gören "şehri bırakıp yerleşiyor"

Deniz ve manzara tutkunlarının gördükten sonra asla vazgeçemeyeceği bu yer Maldivlerde değil Türkiye’nin en güzel bölgelerinden birinde bulunuyor. Keşfedildiği takdirde büyük ilgi görecek olan bu yer şehirleri terk etmeye neden olacak. İşte hem manzarası hem denizi hem de renk cümbüşüyle görenleri kendine hayran bırakan o yer…

Türkiye'nin her bir yanı birbirinden güzel bölgelerle çevrili iken bazı şehirlerimiz kültürel özellikleriyle bazıları tarihiyle bazıları da Denizli ve manzarasıyla ön plana çıkıyor. Burası ise Ege’nin sessiz sakin köşelerinden biri. Maldivleri anımsatan turkuaz renginde suyuyla ziyaretçilerine bir masalın tam ortasına çekiyor. Burası huzur arayanların kafasını dinlemek isteyenlerin asla vazgeçemeyeceği bir yer olacak gibi görünüyor.

yeni-proje-19-001.jpg

DENİZLİ’NİN EŞSİZ GÜZELLİĞİ

Ege Gündem’yer alan habere göre, Denizli’nin Acıpayam ilçesinde bulunan bu sessiz ve sakin Acıpayam Kanyonu, görenleri resmen kendine hayran bırakıyor. Şehri merkezine 40 kilometre uzaklıkta olan kanyon hem doğaseverlerin hem de macera arayanların ilgisini çekiyor. Benlik Köyü sınırlarında bulunan kanyona ulaşım ise oldukça kolay.

yeni-proje-20-001.jpg

Kanyona gelen su Bozdağ zirvelerinden geliyor ve 50 metre yüksekliğe sahip olan dev kayalıkların arasından akarak turkuaz rengi ile görenleri hayran bırakıyor. Hem etkileyici manzara hem de berrak su ziyaretçilerin hafızalarına kazınıyor. Kanyonun etrafında doğa yürüyüşleri, kamp, kaya tırmanışı ve su sporları gibi pek çok aktivite yapılabiliyor.

yeni-proje-21-001.jpg

TARİHİ GÜZELLİKLERİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Acıpayam Kanyonu sadece manzarası ile değil aynı zamanda tarihi hikayeleri ile de dikkat çekiyor. Yerel halk burada gelen ziyaretçilere birçok hikaye ve tarihi alıntı anlatarak siz doğal güzellikleri keşfederken tarihi izlerin içinde kaybolmanıza neden oluyorlar.

yeni-proje-22.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN