Bütün siyahlarınız ilk günkü gibi kalacak! Çamaşır makinesine 1 yemek kaşığı ekle mucizeye tanık ol

Bütün siyahlarınız ilk günkü gibi kalacak! Çamaşır makinesine 1 yemek kaşığı ekle mucizeye tanık ol

Birçok farklı nedenle rengi solan kıyafetlerin çözümü bulundu. Siyah kıyafetlerin rengini korumak için bu yönteme dikkat edin. Ufak bir çözüm ile tüm kıyafetleriniz kömür karası kalacak. İşte kıyafetin rengini koruyan o yöntem…

Günlük hayatta en çok kullanılan renklerden biri olan siyah kıyafet tercihlerinde de ilk sırada yer alıyor. Ancak rengi en çok solan kıyafetler arasında da siyah renk görülürken bu yöntem ile tüm siyahlarınız ilk günkü rengini koruyacak. İşte kıyafetin rengini koruyan o yöntem…

SİYAH KIYAFETLER SOLMADAN NASIL YIKANIR?

  • Siyah kıyafetlerin rengini koruması için öncelikle yıkadığınız sıcaklığın düşük ayarda olmasına dikkat ediniz.
  • Siyah kıyafetleri yıkarken ters çevirmek de rengini korumak için önemli bir detaydır.
  • Siyah kıyafetleri yıkarken makineye çok fazla deterjan koymamaya özen gösteriniz.
  • Siyah kıyafetleri yıkarken makine içerisinde farklı renkli bir kıyafet olmamasına da dikkat etmeniz gerekiyor.
  • Kıyafetlerin İlk günkü siyahlığını koruması için deterjan kısmına bir yemek kaşığı tuz ekleyiniz.
  • Sus siyah zengin daha canlı kalmasını sağlarken çamaşırların Solmadan ve yıpranmadan uzun süre kullanılmasına da yardımcı olmaktadır.
  • Siyah kıyafetlerin üzerine parfüm ya da deodorant sıkılması da renginin solmasına neden olmaktadır.

siyah-camasir-yikama.jpg

BUNLARA DİKKAT EDİNİZ

  • Siyah kıyafetleri yıkarken dikkat edilmesi gereken belli başlı püf noktaları bulunuyor. Öncelikle kıyafetleri yıkamadan önce etiket üzerinde yazan talimatları dikkatli bir şekilde okuyunuz. Her kumaş türüne farklı yıkama yöntemi bulunurken siyah kıyafetleri ters çevirerek yıkamanız önerilmektedir. Bu sayede kumaş yüzeyindeki renklerinde su olması engellenmiş olacak.
  • Kıyafetleri yıkarken düşük sıcaklıkta yıkamanız gerekmektedir. Yüksek sıcaklıklarda yıkanan çamaşırların rengi daha kolay bir şekilde solarken kıyafetlerde deformasyon oluşma riski de oldukça yüksektir.
  • Siyah renkli kıyafetleri beyaz ve açık renkli kıyafetlerle birlikte yıkamaktan da kaçınmanız gerekiyor. Siyah kıyafetlerin rengi solarken beyaz kıyafetlerde de leke oluşumu görülür.

koyu-renk-camasir-yikama.jpg

SİYAH RENKLİ KIYAFETLER NASIL KURUTULUR?

Siyah renkteki kıyafetleri yıkarken özellikle renk koruyucu Deterjanların kullanılması önerilmektedir. Bu deterjanların içerisinde renk korumaya yardımcı ürünler yer alırken kıyafetlerinizde daha uzun süre canlı kalmaktadır. Kıyafetleri yıkarken çamaşır suyu ya da ağartıcı gibi güçlü kimyasallarda kaçınmanız gerekiyor.


Yıkanan kıyafetlerin kurutma işlemi de oldukça önemlidir. Siyah çamaşırlarda kuru temizleme yapmak iyi bir seçenek olurken evde kurutma yapmak isteyenlerin de çamaşırları güneş ışığına maruz bırakmadan kurutması tavsiye ediliyor. Çamaşırlarınızı gölgede ya da düşük ısıda kurutmaya özen gösteriniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN