Buz gibi su ve yeşilin eşsiz birleşimi! Ankara, İstanbul, Bursa: Duyan oraya akın ediyor

Buz gibi su ve yeşilin eşsiz birleşimi! Ankara, İstanbul, Bursa: Duyan oraya akın ediyor

Yazın bunaltıcı sıcaklarından kurtulmak ve bir yandan serinlerken bir yandan da kamp ve piknik yapmak isteyenlerin yeni adresi belli oldu. İç Anadolu Bölgesinde bulunan bu şelaleyi görenler akın akın koşuyor. İşte, farklı bir kaçamak adresi isteyenler için Gürleyik Şelalesi...

Ülkemizin koruma altında olan bölgeleri arasında yer alan Gürleyik Şelalesi, doğa severlerden büyük ilgi görüyor. Ortalama 4-5 metrelik yükseklikten akan serin sularıyla yazın bunaltıcı havasından uzaklaştıran şelale, aynı zamanda eşsiz bir doğa manzarası da sunuyor.

Eskişehir'in Mihalıcçık ilçesinde bulunan Gürleyik Şelalesi, adını ilçede bulunan aynı isimli mahalleden alıyor. İlçe merkezine 30 kilometrelik mesafesi bulunan şelalenin şehir merkezine olan uzaklığı ise 180 kilometredir.

haber-4-1.jpg

Gürleyik Şelalesi'ne şahsi aracıyla gitmek isteyenlerin Ankara, Beypazarı, Nallıhan güzergahlarını takip etmeleri gerekiyor. Nallıhan Kuş Cenneti'nin ilerisinde bulunan Yunus Emre Türbesi yoluna döndükten sonra 30 km aynı yoldan devam edilmeli. Yolun sonunda karşınıza Gürleyik köyü çıkacaktır.

4-2.jpg

Şelaleye toplu taşımayla gitmek isteyenlerin ise Mihalıççık ilçe merkezinde bulunan toplu taşımalara yönelmesi gerekiyor.

4-3.jpg

YÜZMEDEN KAMPA SINIRSIZ AKTİVİTE

Temizliği ve alınan güvenlik tedbirleriyle dikkat çeken şelale; yüzme, kamp ve piknik için oldukça ideal bir alan. Alanda ziyaretçiler için hazırlanmış tuvalet ve soyunma odaları mevcuttur. Ayrıca, kamp yapmayı sevenlerin rahatça kamplarını kurabilecekleri alanlar da mevcuttur. Ancak, bölgede kamp yapmak isteyen ziyaretçilerden belli bir ücret alınmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN