Buzdolabına giren çilekler taze çıkacak! Çilekler hemen çürüyorsa uygula: Uzun süre taze kalıyor

Buzdolabına giren çilekler taze çıkacak! Çilekler hemen çürüyorsa uygula: Uzun süre taze kalıyor

Kolay bozulan meyveler arasında yer alan çilekler buzdolabına girdiği anda buruşmaya başlıyorsa bu yöntemi mutlaka denemeniz gerekiyor. Buzdolabında beklettiğiniz çilekler daha uzun süre taze kalacak. İşte çilekleri çürümeden saklama yöntemi…

Yaz denildiğinde akla ilk gelen meyvelerden biri de çilek oluyor. İçerisinde bulundurduğu vitamin ve mineraller ile birlikte sağlığa son derece yararlı olan çilek A, B, C vitaminleri ile birlikte demir, kalsiyum ve fosfor minerallerini içerisinde bulunduruyor. Hem lezzetli hem de faydalı olan bu meyve hızlı bir şekilde çürüyen gıdalar arasında yer almaktadır. Ancak etkili saklama yöntemini bilenler çilekleri uzun süre taptaze saklayabiliyor. İşte çilekleri çürümeden saklama yöntemi…

ÇİLEKLER NASIL BOZULMADAN SAKLANIR?

Çilekleri çürümeden uzun süre etkili bir şekilde saklayabileceğiniz birkaç yöntem bulunuyor. Bunların en başında buzdolabında saklamak gelirken yalnızca buzdolabına koymak da yeterli gelmeyebiliyor. Çilekleri buzdolabına koymadan önce ağzı sıkı bir şekilde kapanan bir kap ya da plastik poşetten yararlanabilirsiniz.

cilek-saklama.jpg

Dileklerin üzerine kağıt havlu serdikten sonra kapağını kapatıp bu yöntemle çilekleri yıkamadan buzdolabına koymanız gerekiyor. Çilekleri tek bir katman halinde yayarak saklamakta oldukça önemlidir. Bu sayede üst üste gelen çilekler ezilmeden uzun süre tazeliğini koruyabilecek.

ÇİLEKLERE SİRKE ŞOKU YAPIN

Çilekleri uzun süre bozulmadan saklamak için uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem ise sirke oluyor. Çileklerin üzerindeki bakteri ve mantarları öldüren sirke çürüme sürecini de yavaşlatıyor.

sirke-cilek.jpg

3 bardak soğuk suyun içerisine 1 yemek kaşığı sirke ekledikten sonra bu karışıma çilekleri atıp içerisinde iyice yıkayınız. Daha sonra kağıt havlu ile kuruladığınız çilekleri buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz.

Bunların aksine daha uzun süre saklamak istediğiniz çilekleri derin dondurucuya atarak tazeliğini koruyabilirsiniz. Temizlediğiniz çilekleri kuruladıktan sonra isterseniz dilimleyip isterseniz de bütün bir şekilde poşetlere ya da kaplara koyarak buzlukta saklayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN