Cam temizleyici ile asla temizlememeniz gereken 6 şey

Cam temizleyici ile asla temizlememeniz gereken 6 şey

Hemen hemen hepimiz banyo dolabında olan cam temizleyicilerini evimizde sıklıkla kullanmaktayız. Peki bu kadar satın alınıp kullanılan bu ürünün nerelerde kullanılmayacağını biliyor musunuz?

Hemen hemen herkesin bir yerlerde bir dolapta bir şişe cam temizleyicisi vardır. Temizleme sıvısı genellikle mavi bir renge sahiptir ve birçok insan onu süper marketten satın alır ve kullanır Pencereleri, aynaları ve cam duş duvarlarını hızlı bir şekilde temizlemek gerçekten çok kullanışlı. Yine de bu temizleme solüsyonunu gerçekten kullanmamanız gereken birkaç temizlik görevi var.

1. Ekranlar

Dizüstü bilgisayarınız, televizyonunuz veya telefon ekranınızdaki yağlı parmak izlerini hızla silmek mi istiyorsunuz? Cam temizleyicisi kullanmayın! Elbette, yağdan arındırır ve temizler, ancak içindekiler elektronik cihazlarınız için çok fazla agresiftir. Bunun yerine, biraz temiz su içeren bir mikrofiber bez kullanın veya özellikle elektronik cihazlar için tasarlanmış özel bir temizleme solüsyonu satın alın.

cam-silmenin-puf-noktalari.jpg

2. Cilt

Bir süre önce, internette çok fazla bronzlaştırıcı kullanan insanları hedef alan bir tüyo vardı. Süper model Ashley Graham, insanlara ciltlerini cam temizleyicisi ile ovmalarını tavsiye etti. Bunu sakın yapmayın! Cam temizleyici cilt üzerinde kullanılmak üzere tasarlanmamıştır ve cildi aşırı derecede kurutur. Ayrıca tahrişe ve hatta yanmış cilde neden olabilir.

3. çamaşır suyu

Hiçbir temizlik maddesini ağartıcı ile karıştırmayın. Ağartıcıyı, cam temizleyicinin yaptığı gibi amonyak içeren bir temizleme solüsyonuyla karıştırırsanız, kloramin adı verilen tehlikeli bir madde açığa çıkar. Bu sizin için gerçekten zararlı olabilir.

5ed4bf5b7af50729d40129e7.webp

4. Granit tezgah

Granit tezgahınız var mı ve bunları hızlıca silmek mi istiyorsunuz? Bunun için cam temizleyicisi kullanmayın! Bu, granit ve mermer gibi gözenekli taş türleri için çok agresiftir ve kalıcı hasara neden olabilir. Taşı kalıcı olarak lekeleyebilir veya koruyucu tabakasını ovalayabilirsiniz, bu da tezgahınızın solgun ve kirli görünmesine neden olur.

5. Ahşap

Kalın cilalı parke veya laminat parke üzerinde biraz cam temizleyici kullanmak iyidir, ancak bunu ince ahşap yüzeylerde kullanmamalısınız. Eğer yaparsanız çirkin lekeler bırakabilirsiniz.

6. Araba camları

Sadece çok az kişinin bildiği bir şey, arabanızın camlarını normal cam temizleyicilerle temizlememeniz gerektiğidir! Çizgilere ve sisli lekelere neden olabilir. Ayrıca, cam temizleyicideki amonyak camlara zarar vererek uzun vadede renk tonunun bozulmasına ve soyulmasına neden olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN