Çamaşır makinanızdaki kötü kokuyla vedalaşın! Bu iki karışımı sürün mucizeyi anında görün

Çamaşır makinanızdaki kötü kokuyla vedalaşın! Bu iki karışımı sürün mucizeyi anında görün

Günlük hayatımızın parçası olan çamaşır makinenizi en son ne zaman temizlediğinizi hatırlıyor musunuz? İşte çamaşır makinenizi temizlemenin basit yöntemi...

Lekelenmiş, pis kokan ya da yeni aldığımız giysileri hijyenik bir biçimde giyebilmemiz için kullandığımız çamaşır makinesi, günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Neredeyse her gün hatta bazen günde 2-3 kez çalıştırdığımız çamaşır makinesi kıyafetlerimizdeki pis kokuları ve lekeleri kusursuz bir şekilde gideriyor.

MAKİNENİZİ EN SON NE ZAMAN TEMİZLEDİĞİNİZİ HATIRLIYOR MUSUNUZ?

Çamaşır makinesini sık sık kullanmamıza rağmen çamaşır makinesi temizliği sıklıkla unutulan temizliklerden biridir. Makinenizi en son ne zaman temizlediğinizi hatırlıyor musunuz? Çamaşır makinesinden temiz giysileri çıkarırken çürük yumurta veya küf kokusu alırsanız, bu makinenizi temizlemeniz gerektiğini gösteren güçlü bir işaretidir.

Çamaşır deterjanının makinenin kendisini temiz tuttuğunu düşünseniz de aslında bu deterjanlar aslında zamanla çamaşır makinenizde birikerek cihazınızın etkili çalışma gücünü azaltır.

Giysilerinizi temizlediğiniz çamaşır makinesinin de temizlenmesi gerektiğini unutmayın. Kirli giysileri yıkaya yıkaya çamaşır makineniz de kirlenir, hatta içinde bakteriler oluşur. Bulaşık makinesinde olduğu gibi, kirli bir çamaşır makinesinin ilk işareti kokusudur.

Çamaşır Makinesi Nasıl Temizlenir | Kararan Lastikler - YouTube

Çamaşır makinesinde oluşan pis kokuların deterjan ve yumuşatıcı birikmesi, giysilerdeki bakteriler ya da yıkadığınız nemli giysileri uzun süre makinenin içinde bırakmak gibi çeşitli nedenleri olabilir. Kapalı alandaki nem küfe neden olabilir, bu durum da makinenizde kötü kokuların oluşmasına neden olur.

Bir şeyi sıcak su ile yıkamanız onu bakterilerden arındıracağınız anlamanı gelmez, özellikle de e-coli ve salmonella gibi bakterilerden. Bu bakteriler mutfak bezleri ve iç çamaşırlarıyla beraber çamaşır makinenizin duvarlarına yapışabilir ve oradan da diğer yıkadığınız giysilere bulaşabilir. Bu nedenle makinenizi iyi temizlemeniz gerekir.

Çamaşır Makinesi Nasıl Temizlenir?

ÇAMAŞIR MAKİNESİ TEMİZLİĞİ

Çamaşır makinenizin her şeye yetecek temizleme ikilisi olarak elma sirkesi ve karbonatı görebilirsiniz. Makinenizi en yüksek derecede çalıştırın. İçine 4 fincan sirke ve yarım fincan karbonat ekleyip makinenizi 1 saat çalıştırın.

Bu işlemin ardından makinenizi kısa programda tekrar çalıştırın, bittikten sonra da suyu boşaltıp makineyi kurulayın. Beyaz çamaşırlarınızı yıkarken bir taşla iki kuş vurabilirsiniz. Beyazları yıkarken kullanacağınız çamaşır suyu hem çamaşırlarınızın hem de makinenizin hijyenini sağlar.

ÇAMAŞIR MAKİNESİ NE SIKLIKLA TEMİZLENMELİ?

Çamaşır makinenizi günlük olarak çalıştırıyorsanız, makinenizin iyi çalışmasını sağlamak için en az haftada bir veya iki haftada bir temizlemelisiniz .

ÇAMAŞIR MAKİNESİNİN İÇİ NASIL TEMİZLENİR?

Çamaşır makinenizin de temizlenmeye ihtiyacı vardır. Kullanım sıklığınıza göre değişebilir ancak tavsiye edilen ayda bir kere makineniz boşken 60 derece veya üstü bir sıcaklığa ayarlayarak her zaman kullandığınız deterjanla birlikte boş yıkama yapmanız. Bu işlemle makinenizde bakteri ve koku oluşumunu engelleyebilirsiniz.

ÇAMAŞIR MAKİNESİ TEMİZLİĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • Sirke
  • Karbonat
  • Bir bez
  • Çok amaçlı temizleyici

KAZANI BOŞ HALDE ÇALIŞTIRIN

İlk önce, standart bir yıkama yapıyormuş gibi çamaşır makinenizi çalıştırın. En yüksek yük ayarını ve en sıcak su ayarını seçin. Burada özel ayarlar için endişelenmenize gerek yok, sadece kazanı en sıcak ve en büyük miktarda suyla doldurduğunuzdan emin olun.

SİRKE İLE ÇAMAŞIR MAKİNESİ TEMİZLİĞİ

Makineniz sıcak suyla dolduğunda kapağı açın ve bir litre sirke ekleyin. Sirke kiri etkili bir şekilde ortadan kaldıracak güvenli ve doğal bir çözümdür. Kapağı kapatın ve kapağı yeniden açmadan önce kazanın yaklaşık bir ila iki dakika daha çalışmasına izin verin.

Yaklaşık bir veya iki dakika sonra kapağı açın. Sirkeyi ve suyu yaklaşık bir saat çamaşır makinesinde bekletin. Yaklaşık bir saat sonra kapağı kapatın ve yıkama işleminin tamamlanıp boşalmasına izin verin.

Doğal Çamaşır Makinesi Temizliği | Çamaşır Makinesi Temizliğinin Püf Noktaları — Dekorasyon Önerileri & Trendler, Kendin Yap Fikirleri | Armut.com Blog

KARBONAT İLE ÇAMAŞIR MAKİNESİ TEMİZLİĞİ

İlk döngüyü sirke ile tamamladıktan sonra, çamaşır makinesini tekrar sıcak suyla doldurun. Bu sefer sirke yerine bir bardak karbonat kullanın. Bu sadece geride kalan sirke kokusunu yok etmeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda kalan kalıntıları parçalar ve geride kalan kiri temizler.

Bu sefer suyun oturmasını beklemenize gerek yok. Makineyi normal şekilde sıcakken çalıştırın ve tamamen boşalmasına izin verin.

Makine çalışırken, kapak ve yanlar dahil olmak üzere makinenin dışını silmeye odaklanın. Bir mikrofiber bez çoğu iş için iyi sonuç verir, ancak bir diş fırçası çatlaklara ve makinenizin altına girmek için kullanışlı olabilir. Makinenin son döngüyü tamamladıktan sonra, tamamen kuruması için kapağını açık tutun.

MAKİNENİN LASTİK CONTASINI TEMİZLEYİN

Çamaşır makinesi temizliği nasıl yapılır? (Sirke-karbonat) – Evim

Makinenin çalışması tamamlandıktan sonra lastik contasını temizlemek için sirkeli bir bez kullanın. Kalan küf kokusunu önlemek için tüm köşeleri ve çatlakları silin ve iyice kuruladığınızdan emin olun.

Makinenizi asla aşırı yüklemeyin veya gerekenden fazla deterjan kullanmayın. Bu detaylarla birlikte, cihazınızın mükemmel durumda kalmasını sağlayabilir ve çamaşırlarınızın çamaşır makinesinden hepimizin bildiği o küf kokusuyla çıkmasını engelleyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN