Çamaşır makinesini temizlemenin bu kadar kolay olabileceğini bilmiyorduk!

Çamaşır makinesini temizlemenin bu kadar kolay olabileceğini bilmiyorduk!

Evimizdeki emektar eşyalarımızdan biri olan çamaşır makinemiz zamanla kullanıma bağlı kirlenir. Her eşyayı temizlediğimiz gibi evimizdeki çamaşır makinemizi de temizlemeliyiz. Peki çamaşır makinesi temizliği nasıl yapılır? Kolay ve pratik formülü nedir?

Giysilerinizden, havlularınızdan ve çarşaflarınızdan kaybolan kir bir yere gitmek zorundadır, bu da zamanla çamaşır makinenizin içinde kir birikebileceği anlamına gelir. Düzenli temizlik yapılmazsa, cihaz ayrıca deterjan kalıntısı, sert su birikintileri ve kapak çevresinde küf içerebilir. Bu, çamaşırlarda kalıntı bırakabilir veya çamaşırların yıkamadan tuhaf bir kokuyla çıkmasına neden olabilir. Çamaşır makinenizi en son ne zaman temizlediniz? Bazı insanlar bunu düzenli olarak yaptıklarını doğru bir şekilde cevaplayabilecektir, ancak birçok insan bunu hiç yapmamıştır. Temizleyen bir makinedir, yani muhtemelen kendisi de temiz olacaktır, değil mi? Ne yazık ki, bu böyle çalışmıyor. Çamaşır makinenizi temizlemek aslında haftalık olarak yapmanız gereken bir şeydir.

Neyse ki, yapması çok kolay bir şey!

washing-machine.jpg

ÇAMAŞIR MAKİNESİNİ TEMİZLEMENİN BU KADAR KOLAY OLABİLECEĞİNİ BİLMİYORDUK!

Daha önce çamaşır makinenizi hiç temizlemediniz mi? Muhtemelen tek değilsiniz. Pek çok insan bunun yapılması gereken bir şey olduğunun farkında değil ya da sadece unutuyor. Neyse ki, temizlemek için tüm makineyi ayırmanız gerekeceğinden korkmanıza gerek yok. Bu gerçekten çok basit bir iştir ve gerçek temizlik çok az zaman alır.

İhtiyacınız olan malzemeler:

  • 480 ml sirke
  • 45 gr kabartma tozu
  • 60 ml su
  • bir sünger

Nasıl uygulanır?

  • Su ve kabartma tozunu küçük bir kapta karıştırın. Düzgün karıştırıldıklarından emin olun. Bu karışım makine için bir tür deterjan görevi görecektir.
  • Bu özel ev yapımı deterjanı makinenin çamaşır deterjanı bölmesine koyun ve sirkeyi doğrudan tamburun içine dökün. Makineyi normal bir programda çalıştırın, ancak mümkün olan en yüksek su sıcaklığını seçin. Bırakın makine işini yapsın.
  • Program sona erdiğinde süngeri kullanarak fazla kiri temizleyin. Ve bu kadar! Çamaşır makineniz tekrar temiz!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN