Çamaşır Suyu Kullanmadan Çamaşırları Bembeyaz Yapacak Sır! İşte Daha Parlak Beyazlar İçin Babaannelerinizin Kullandığı Numara

Çamaşır Suyu Kullanmadan Çamaşırları Bembeyaz Yapacak Sır! İşte Daha Parlak Beyazlar İçin Babaannelerinizin Kullandığı Numara

Berrak beyaz bir gömlek veya mükemmel kesimli beyaz bir tişört, gardırop klasikleridir. Ama son zamanlarda beyaz kıyafetlerine baktın mı? Biraz gri veya kirli beyaz görünüyorlarsa, onları aydınlatmanın zamanı gelmiş olabilir. Elinizde klorlu ağartıcı yoksa veya kimyasalları atlamayı tercih etmiyorsanız, çamaşırlarınızı beyazlatmanın bazı doğal yöntemleri var.

Çamaşır suyu bitti mi ve ya kullanmak istemiyor musunuz? Tamamen doğal malzemelerden yararlanarak çamaşırlarınızı aydınlatın.

1 - DAMITILMIŞ BEYAZ SİRKE

Bir galon sıcak suya bir bardak damıtılmış beyaz sirke ekleyin. Beyaz kumaşı karışıma daldırın ve gece boyunca ıslanmasına izin verin, ardından her zamanki gibi yıkayın. Beyaz veya renkli giysileri yıkarken durulama döngüsüne bir fincan beyaz sirke eklemek, giysilerin mat görünmesine neden olan deterjan kalıntılarını kesmeye yardımcı olacaktır.

2- LİMONLARINIZ EN GÜZEL DOĞAL BEYAZLATICIDIR

Limonlardaki sitrik asit kumaşları ağartabilir ve pamuk, keten ve polyester elyafları beyazlatmak için iyi çalışır. Yarım bardak limon suyunu (yaklaşık dört limondan) bir galon sıcak suya karıştırın. Limon suyuna beyaz çamaşırları ekleyin ve en az bir saat bekletin. Beyazlatmak için gece boyunca bile daha uzun süre suda bekletebilirsiniz. Sonra her zamanki gibi yıkayın.

beyaz-camasirlar.jpg

3 KABARTMA TOZU DA BİR TERCİH

Bir galon kaynar suya bir bardak kabartma tozu karıştırın, ardından ocaktan alın ve kirli beyaz çamaşırları ekleyin. En az bir saat veya gece boyunca ıslanmalarına izin verin. Sodyum bikarbonat, onları donuk bırakan pamuklu giysiler üzerindeki toprağı kesmeye yardımcı olacaktır. Her zamanki gibi yıkayın.

4. HIDROJEN PEROKSIT KULLANMAYI DA DENEYEBİLİRSİNİZ

Tüm yıkanabilir kumaşlarda kullanımı güvenli olan hidrojen peroksit, hafif bir oksijenli ağartıcıdır. İlk yardım için eczanelerde satılan yüzde 3'lük solüsyonun aynısını kullanın ve çamaşır makinesinin çamaşır suyu dağıtıcısına bir bardak ekleyin. Hidrojen peroksit hızla parçalandığından, taze olduğundan emin olun (bir bardağa döküldüğünde köpürmelidir). Aksi takdirde, yıkayıcıya sadece sade su ekliyorsunuz.

beyaz-camasirlari-parlatma.jpg

5 TEKSTİLCİLERİN KULLANDIĞI RENK SÖKÜCÜLER

Tekstil sanatçıları tarafından kullanılan renk gidericiler klorsuzdur ancak kumaşlardan boyayı çıkarmak için sodyum hidrosülfit içerir. Pamuklu, keten, ipek, yün, suni ipek, rami ve sentetik kumaşlarda güvenle kullanılabilir. Doğal liflerde en iyi sonuçları alırsınız, ancak aynı zamanda kirli beyaz polyesteri de aydınlatır.

6 BULAŞIK MAKİNESİ DETARJANINI DA KULLANABİLİRSİNİZ

Elinizde hiç klorlu plaj yoksa veya büyük bir kap çamaşır suyu koyacak yeriniz yoksa, bu numarayı deneyin. Toz bulaşık makinesi deterjanlarının çoğu, doğal lifli kumaşları beyazlatacak sodyum hipoklorit (klorlu ağartıcı) içerir. Bir galon sıcak suya dörtte bir veya yarım fincan toz ekleyin ve tozun tamamen çözüldüğünden emin olun. Pis beyaz çamaşırları karışıma ekleyin ve her zamanki gibi yıkamadan önce en az 30 dakika bekletin.

camasir-beyazlatma.jpg

7 BORAKS HİÇ DENEDİNİZ Mİ?

Doğal olarak oluşan bir mineral olan boraks, lekeleri çıkarmaya yardımcı olan ve donuklaşan artıkları kesen bir klorlu ağartıcı alternatifidir. Bir galon ılık suya yarım bardak toz boraks ekleyin. Beyaz giysileri ekleyin ve en az 30 dakika veya daha uzun süre ıslanmalarına izin verin. Her zamanki gibi yıkayın.

8 GÜN IŞIĞININ FAYDALARINA İNANAMIYACAKSINIZ

Güneşin ultraviyole ışınları renkli giysilerin solmasına neden olabilir, ancak beyaz çamaşırları da aydınlatırlar. UV ışınları sadece kumaşı ağartmakla kalmaz, aynı zamanda birçok mikrop türünü öldürür ve kumaşların dezenfekte edilmesine yardımcı olur. Beyaz çarşafları veya havluları doğrudan güneş ışığına asın ve kurumasını bekleyin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN