Çaydanlığınız yeni alınmış gibi parlatan tarif! Çıkmayan lekeler tarihe karışıyor... Hızlı ve pratik çözüm!

Çaydanlığınız yeni alınmış gibi parlatan tarif! Çıkmayan lekeler tarihe karışıyor... Hızlı ve pratik çözüm!

Ülkemizde en çok tüketilen içeceklerden birisi olan çayı demlemek için çaydanlığa ihtiyacımız vardır. Fakat çaydanlıklar sürekli kullanım halinde kirlenerek çıkmayan lekelere dönüştüğü görülür. Kireç, kir, pas ve daha birçok ayrıntı çayınızın içinde bulunabilir. Oldukça zahmetli bir temizlik isteyen çaydanlığı bu kirlerden arındırmak için sizi zahmetten kurtaracak tarif açıklandı. İşte her evde olan malzemelerle yapılacak temizlik tarifleri...

Sürekli olarak çay demlenen ve kullanımda bulunan çaydanlıklar kısa bir süre içerisinde kir, pas ve kireçlenme olaylarına maruz kalabilir. Çaydanlıkta yer alan kir, pas ve kireçleri çıkartmak da bir hayli zor bir işlemdir.

Kimyasal ürünlerin kullanılmak istemediği çaydanlıklar için belirli temizlik tarifleri yer alıyor. Her evde bulunan malzemeler ile rahatlıkla çayınızı temizleyebilirsiniz. Bu işlemlerin ardından çaydanlığınız ilk alındığı haline dönüyor. İşte çaydanlık parlatma tarifleri...

original.jpg

SİRKE VE TUZ TARİFİ

Her evde bulunan sirke ve tuz karışımından yapılan tarif ile birlikte çaydanlığınızı eski parlaklığına kavuşturabilirsiniz. Öncelikle kireçli olan çaydanlığınızın içerisine 1 çay kaşığı sirke koymanız gerekir.

Daha sonrasında 1 yemek kaşığı tuz ilave ediniz. Kireçlenmenin çok olması durumunda sofra tuzunu 2 kaşık kadar atabilir ve üzerine sirke ekleyebilirsiniz. 10 - 15 dakika arasında bu karışı bekleterek çaydanlığınızı durulayın.

maxresdefault.jpg

LİMON TUZU TARİFİ

Çaydanlığınızın kireçlenmesi halinde limon tuzu kullanmanız da tavsiye edilir. Kimyasal ürün yerine doğal yollar ile kireçlenme sorununu çözebilirsiniz. Kireçlenme yaşanan çaydanlığının dibini kapatacak şekilde limon tuzu ekleyin.

Daha sonrasında üzerine su ilave ederek çaydanlığın yarısına kadar doldurup 20 - 25 dakika kadar kaynatıp soğuk su ile durulayın.

bcaa240e871e67291ac9072bb792b923.jpg

KARBONAT VE LİMON TARİFİ

Uzun süreli kullanım sonrasında kireç tutan çaydanlığınızı sadece karbonat ve limon kullanarak ortadan kaldırabilirsiniz. Karbonat kireç çözümünde en etkili malzemelerden birisi olarak bilinir.

Limonun ise içerisinde yer alan materyallerden dolayı parlatıcı özelliği bulunur. 1 paket karbonatı çaydanlığınızın içerisine dökün ve 1 adet limonu birkaç parça halinde karbonatın üzerine atın. Daha sonrasında çaydanlığınızın yarısına su doldurarak kısık ateşte kaynatın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN