Cep telefonu alırken kara kara düşünmeyin! BDDK sınırları zorladı! Hem kredi hem taksit yükseldi! Bulduğunuzu kapın!

Cep telefonu alırken kara kara düşünmeyin! BDDK sınırları zorladı! Hem kredi hem taksit yükseldi! Bulduğunuzu kapın!

İhtiyaç kredisi ile cep telefonu kredi kartlı taksitli alışverişler için tavan limit artırıldı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından çıkarılan yönetmelikte kredi kartı vadesi 12 aya, kredi limitinin ise 12.000 TL'ye yükseltildiği belirtildi. İşte haberin detayları...

Banka ve kredi kartı düzenlemelerinde yapılacak değişiklikleri içeren Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) yönetim kurulu kararı kuruma ait resmi internet sitesi üzerinden yayımlandı.

5 BİN LİRALIK TUTAR 12 BİN LİRAYA ÇIKTI

BDDK cep telefonu kredi ve taksiti yükseltti

BDDK tarafından alınan kararda, "inovasyon merkezi" veya "yetkili acente" olmak kaydıyla yenilenmiş ürün niteliğindeki cep telefonu alımlarında kredi kartlarına para yatırma süresi miktar sınırlaması olmaksızın 12 ay olarak belirlendiği bildirildi. Öte yandan, cep telefonu alımları için çekilen ihtiyaç kredilerinin vade sınırında belirlenmiş olan 5 bin liralık tutar 12 bin lira olarak değiştirildi.

Bu çerçevede, cep telefonu alım işlemlerinde çekilecek olan ihtiyaç kredisi vadelerinde sınır 12 bin lira ve 12 ay olarak devam ettirilecek. Söz konusu süre, 12 bin lira ve üzeri olan cep telefonları için 3 ay geçerli olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN