Çocuğu olana yardım kapıları aralandı! Devlet binlerce lira para ödeyecek: Anne babalar için tek bir şart koşuldu!

Çocuğu olana yardım kapıları aralandı! Devlet binlerce lira para ödeyecek: Anne babalar için tek bir şart koşuldu!

2023 yılına girdiğimiz andan itibaren hem maaşlara zam yapıldı hem de bu zamlara orantılı olarak devletin ihtiyaç sahibi aileler için başlatmış olduğu destek ödemelerine zamlar yapıldı. Pek çok vatandaş evde bakım parasına ne kadar zam yapıldığını merak ediyor. İşte haberin detayları…

Bu yıl birden fazla maaşa zam yapıldı, zam yapılan maaşlardan biri de memur maaşlarıydı. İhtiyaç memurların maaşlarının zamlanmasından sonra ihtiyaç sahibi ailelerin devlet destek ödemeleri de arttı. Vatandaş şubat ayının evde bakım parası ne kadar oldu merak ediyor. Devlet destek ödemelerine birbiri ardına zam yapmaya devam ediyor...

yardım

ŞUBAT AYI EVDE BAKIM PARASI KAÇ LİRA OLDU? PEŞ PEŞE ZAM GELDİ! BAŞVURAN TAM BU KADAR ALACAK! HEMEN BU RAKAMA BAKIN!

Devlet memurlarının maaşları arttıkça muhtaç durumdaki milyonlarca vatandaşa ödenen sosyal yardım miktarı da arttı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık geçtiğimiz günlerde sosyal yardımların kademeli olarak artırılacağını duyurdu.

Ocak 2023'te Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı da binlerce kişinin hesabına yatırılan evde bakım parasında artış gördü.

Bakım parası, ihtiyaç sahibi kişinin hesabına ayın belirli günlerinde ödenir. Ödeme, il bazında yapılacaktır.

Evde bakım yardımı 2022 yılında temmuz ayı ile aralık ayı arasında 3 bin 336 Türk Lİrası olarak hesaplara aktarıldı. Bu yardımdan yararlanan vatandaşlar 2023 yılı için yapılan zammın ne kadar olduğunu merak edip araştırıyor.

Geçen hafta sosyal yardım ödemeleri için son dakika açıklaması yapan Aile Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık hiçbir aksama yaşamadan ardı ardına hesaplara aktarılan evde bakım ödeneğinin ne kadar olduğunu açıkladı.

Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, ağır özürlü olan ve hastalık nedeniyle tuvalet, yemek yeme, giyinme, temizlik, yürüme ve merdiven çıkma gibi ihtiyaçlarını karşılayamayan kişilere evde bakım yardımı sağlamaktadır.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA ŞUBAT 2023

Evde Bakımı Ödeneği alıyorsanız, ödeneğin hesabınız da olup olmadığını kontrol etmenin iki yolu vardır. Birincisi e-devlet üzerinden sorgulama yapmaktır. T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapan vatandaşlar "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgi Sorgulama" bölümünden bakiyelerini sorgulayabilirler.

Evde bakım maaşlarını Ziraat Katılım Bankalarından çeken vatandaşlara SMS yolu ile sorgulama yapma fırsatı sunuluyor. Evde bakım parasını telefonunuzdan BAKIYE yazıp, 4747`e kısa mesaj göndererek hesabınıza aktarılıp aktarılmadığını ögrenirsiniz.

EVDE BAKIM PARASI ŞUBAT 2023 KAÇ LİRA?

Evde bakım ödeneğiyle ilgili son dakika açıklamasında bulunan Aile Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bu ödenekten her ay ortalama 560 bin ihtiyaç sahibi vatandaşın faydalandığını duyurdu.

2022'de 3 bin 336 Türk lirası olarak ihtiyaç sahibi vatandaşa ödenen evde bakım parasının Ocak ayına girdiğimiz anda zamlandığını söyleyen Aile Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yapılan yeni zamla, 4 bin 336 lira evde bakım parası ödeneceğini açıkladı.

30 OCAK 2023 EVDE BAKIM PARASI YATAN İLLER

İstanbul

İzmir

Tokat

 Nevşehir

 Bolu

 Kocaeli

Sivas

 Kayseri

Tekirdağ

 Mersin

 Kırşehir

Antalya

Amasya

Kahramanmaraş

Sakarya

Isparta

Mardin

Samsun

Şanlıurfa

Bursa

Van

Rize

Adana

Hatay

Gaziantep

Tunceli

Aksaray

Malatya

Ankara

Balıkesir

Aydın

Konya

Erzincan

Afyonkarahisar

Niğde

Sinop

Eskişehir

Adıyaman

Muğla

Osmaniye

Çanakkale

Zonguldak

Edirne

Erzurum

Kırklareli

Kütahya

Denizli

Gümüşhane

Yozgat

Kars

Yalova

Ardahan

Düzce

Diyarbakır

Siirt

Kırıkkale

Manisa

Bartın

Uşak

Bilecik

Burdur

Çorum

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN