Çöpten toplayıp internette satıyor! Atılanları görenlerin ağzı bir metre açık kaldı, lüks ayakkabılar, elektronik aletler...

Çöpten toplayıp internette satıyor! Atılanları görenlerin ağzı bir metre açık kaldı, lüks ayakkabılar, elektronik aletler...

Çöpe atılan birbirinden pahalı birçok eşyayı alıp sosyal medya hesabından satışa çıkaran bir kadın resmen kendine yeni bir gelir kapısı buldu. Lüks ayakkabılardan elektronik aletlere kadar birçok ürünü satışa çıkaran kadın, beklemediği bir talep gördü. İşte detaylar…

İngiltere'de yaşayan bir kadın mağazaların arkasında bulunan çöp kutularını karıştırdığı bir esnada içerisinde ilginç eşyalar buldu ve bu eşyaları sosyal medya hesabı üzerinden satmaya karar verdi. Sosyal medyada yaptığı paylaşımlar ciddi bir ilgi görürken genç kadın birbirinden pahalı bu eşyaları beklemediği bir ilgiyle satmaya başladı. Öte yandan genç kadının paylaşımları yüzlerce yorum alırken bazı kullanıcılar mağazaların neden bu ürünleri bağışladığını sorguladı.

capture-20240308150221305.jpg

ÇÖPE ATILAN SAĞLAM EŞYALARI SATMAYA KARAR VERDİ

Mynet’te yer alan habere göre, henüz 21 yaşındaki Ella, çöpe atılan lakin kullanılmamış ve kırılmamış eşyaları bulmak amacıyla sık sık çöpleri karıştıran genç bir kadın olarak tanınıyor. Karıştırdığı çöplerde şaşırtıcı eşyalar ve birbirinden pahalı ürünler bulan genç kadın, söz konusu bu ürünleri detaylı bir temizlikten geçirdikten sonra internet sitesi üzerinden satışa sunuyor ve buradan bir gelir elde ediyor.

capture-20240308150258928.jpg

Bu işi severek yaptığını ifade eden genç kadın bir çöp bidonunu karıştırıldığında içerisinde telefon kılıfı, şarj cihazı ve dokunmatik kalem ucu gibi farklı elektronik ürünler bulduğunu belirtti. Öte yandan bir keresinde bir evcil hayvan dükkanının dışındaki çöp kutusunun içerisinde canlı balık bulduğunu anlattı.

capture-20240308150230588.jpg

LÜKS MARKALARIN EŞYALARINI BULDU

Genç kadın bir keresinde kasırganın vurduğu bir alışveriş merkezindeki çöp konteynırlarının karıştırdığını ve bu konteynırlar arda lüks markalı ayakkabılar ve çok sayıda spor kıyafeti bulduğunu anlattı. Bulduğu bu ürünleri internette sattığını ifade eden Ella, söz konusu ürünlerin satılmadan önce tam anlamıyla sterilize edildiğini müşterilerine açıkladığını söylüyor.

capture-20240308150306105.jpg

Genç kadının web sitesinde yer alan biyografisinde ise şu açıklama bulunuyor:

"Çöp bidonuna dalmaktan aldığım zevk, günlük perakende satışlarda ve şirketlerde oluşan atıklara gözlerimi açmama yardımcı oldu. Nihai hedefim, kendilerine yardım edecek desteğe veya imkana sahip olmayan ailelere ve hayvanlara yardım etmek olacaktır."

capture-20240308150239345.jpg

SOSYAL MEDYADAN TEPKİLER YAĞDI

Ella’nın sosyal medya hesabında paylaştığı bir videosu 5 milyondan fazla kişi tarafından izlenirken bu videoya birçok yorum geldi. TikTok’ta Paylaşılan bu videoya TikTok kullanıcıları "Çok iyi olan şeyleri çöpe atmayı anlamıyorum”, “Bunu ben de denemeliyim”, "İnsanlar evsizken ve yoksulluk içinde yaşarken bunu anlamıyorum. Dükkanlar neden bunu onlara bağışlamıyor?" yorumları yapıldı.

capture-20240308150245581.jpg

capture-20240308150252418.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN