Çözdükten sonra kendinizi zeki hissedeceğiniz zeka bulmacası! Ormanda saklanan gizli geyiği 15 saniyede bulabilir misin?

Çözdükten sonra kendinizi zeki hissedeceğiniz zeka bulmacası! Ormanda saklanan gizli geyiği 15 saniyede bulabilir misin?

IQ resti için optik illüzyon: Bu resim, bir orman sahnesini yansıtıyor. Sizin göreviniz bu ormanın içindeki gizli geyiği bulmaya çalışmak. Sadece bir dahi 15 saniyede gizli geyiği görebilir! Bu zeka testini hemen deneyin.

Bu optik illüzyon görüntüsü, çocukların ve yetişkinlerin beynini test etmek için Zeka olarak tasarlanmış zor bir bulmacadır. Bu zeka bulmacasında, bir ormanın içinde bir geyik saklanıyor. Ormanın içinden akan bir su akışı var. Güneş ormanın üzerinde parlıyor. Bu optik illüzyon, resmin içine gizlenmiş geyiği bulmanızı isteniyor. Bu optik yanılsamanın en zor yanı, ormanın içinde gizlenmiş geyiği tespit etmektir. Görüntü, içinde gizlenmiş geyiği bulmaya çalışırken binlerce yetişkinin kafalarını kaşımasına neden oldu.

1-001.jpg

ORMANIN İÇİNDEKİ GİZLİ GEYİĞİ 15 SANİYEDE BULABİLİR MİSİN?

Optik bir illüzyon, bir nesnenin veya çizimin veya beynin şeyleri algılama biçimine meydan okuyan insanların zihinleri büken, derinden büyüleyici, şekil değiştiren bir görüntüsüdür. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi birçok optik yanılsama türü vardır. Böyle akıllıca bir örnek, resmin içinde bir geyiğin saklandığı bir orman görüntüsünde görülebilir.

GEYİĞİ 15 SANİYEDE YALNIZCA YÜKSEK ZEKA SAHİBİ KİŞİLER BULUYOR

Resmin içindeki gizli geyiği sadece 15 saniyede tespit etmeyi başarırsanız, bunun olağanüstü zekanızın bir işareti olabileceği iddia edildi. Araştırmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olduğunuzu gösteriyor.

IQ TESTİ OPTİK İLLÜZYON CEVABI

Bu optik illüzyon görüntüsüne yakından bakın ve ormanın içindeki gizli geyiği tespit etmeye çalışın. Geyiği bulmak çok zor görünebilir ancak resmin içindeki sağ taraftaki ağaçlara bakarsanız gizlenmiş geyiği fark edebilirsiniz. Ağaçların rengiyle kamufle edildiği için gizlenmiş geyiği tespit etmek oldukça zordur. Kolaylık sağlamak için aşağıda verilen resimdeki geyiği vurguladık.

2-002.jpg

Optik illüzyonlar, beynimizin nasıl çalıştığına dair her zaman büyüleyici bir fikir verir. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Öyleyse söyle bize, bu optik yanılsamanın içine gizlenmiş geyiği gördün mü?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN