Cumhurbaşkanı müjdelemişti! Volkswagen Caddy ÖTV'siz fiyatı ortaya çıktı: Sadece bu kadar ödenecek

Cumhurbaşkanı müjdelemişti! Volkswagen Caddy ÖTV'siz fiyatı ortaya çıktı: Sadece bu kadar ödenecek

Volkswagen Caddy için ÖTV kalktı ve 2023 ÖTV muafiyetli fiyat listesi açıklandı. Bu gelişmeyle birlikte Volkswagen Caddy'nin fiyatlarında düşüş yaşanması bekleniyor. İşte detaylar...

Son günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklama, ticari araç sahiplerini heyecanlandırdı. ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) muafiyeti uygulamasıyla ticari araçlarını yenilemek isteyen esnafa büyük bir müjde verildi. Şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs ve kamyonla ticari yük taşımacılığı yapan esnaflar, aynı cins araçlarını yenilerken ÖTV ödemek zorunda kalmayacaklar.

ÖTV ÖDENMEYECEK ARAÇLAR HANGİLERİ?

2

Bu açıklama sonrasında, ticari araçlar hakkında araştırmalar hızla artmaya başladı. Özellikle Volkswagen Caddy gibi popüler ticari araçlarla ilgili merak edilenlerin başında, ÖTV'nin kalkıp kalkmadığı geliyor.

Bakan Nebati, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı ÖTV kararının, taksi, dolmuş, servis, minibüs, midibüs ve otobüs taşımacılığı ile ticari yük taşımacılığı yapan gerçek ve tüzel kişilere yönelik olduğunu belirtti. Bu düzenlemeyle, bu işleri yapan kişilerin sahip oldukları ve faaliyetlerinde kullandıkları taşıtları aynı cins taşıtlarla yenilemeleri durumunda, taşıt alımında ÖTV ödenmeyeceği ifade edildi.

Ayrıca, ticari taksiler için ÖTV oranlarının yüzde 45 ile 80 aralığında olduğunu ve motor silindir hacmi 1600 santimetreküpü aşmayan binek otomobillerin de kapsam altına alınacağı ve yasal düzenlemeyle netlik kazanacağı açıklandı.

ÖTV oranlarıyla ilgili genel bir bilgi de vermek gerekirse, 2023 yılında silindir hacmi 1600 cc'ye kadar olan araçlarda matrah fiyatına göre farklı oranlar uygulanmaktadır. Örneğin, 120.000 TL ve altı matrah fiyatına sahip araçlarda yüzde 45 ÖTV oranı uygulanırken, 2000 cc üzerindeki araçlarda ise matrah sınırı olmaksızın yüzde 220 ÖTV oranı geçerlidir.

Bu yeni düzenleme ve ÖTV muafiyeti, ticari araç sahipleri için büyük bir fırsat sunmaktadır. Yenileme ihtiyacı olan esnaflar, daha avantajlı bir şekilde araçlarını yenileyebilecekler. ÖTV'siz ticari araçlar, esnafın işlerini büyütme ve geliştirme konusunda önemli bir destek sağlayacaktır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN