Cüzdanında 200 TL'si olanlar hemen kontrol etsin! O hata var ise servet kazanabilirsiniz... Değeri 300 bin lira

Cüzdanında 200 TL'si olanlar hemen kontrol etsin! O hata var ise servet kazanabilirsiniz... Değeri 300 bin lira

Kocaeli'nde yaşanan olay herkesi hayrete soktu. Cebindeki 200 liradaki hatayı fark eden vatandaş 200 lirayı 300.000 TL'ye satışa sundu. Parasını satmak isteyen vatandaş bu kazançla çocuğunu yurt dışına eğitime gönderecek. İşte, akıllara durgunluk veren olayla ilgili detaylar...

Van İpekyolu'nda yaşayan Sezgin Yılmaz, alışveriş yaptıktan sonra aldığı 5 liradaki hatalı basımı fark etmiş ve 5 liarnın sağ üstü köşesinde ki beş rakamının yarısının olmadığı görmüştü. Banknotun ilgi çekeceğini düşünen Yılmaz, 5 TL'yi 50.000 TL'ye satışa sunarak karlı bir kazanç elde etmişti.

Yaşanan olayın aynısı yıllar sonra tekrarlandı.

BAŞINA TALİH KUŞU KONDU

Kocaeli Kandıra'da bir market işletmecisi, bankaya para yatırdığı esnada geri iade edilen 200 TL'yi önce sahte sandı. Banka görevlilerince incelenen paranın ise sahte olmadığı sadece baskısında hata olduğu ortaya çıktı.

Banka görevlilerinden hatalı banknotlara ilgi duyan koleksiyoncuların olduğunu öğrenen Kerim Canbaz, sevinçten adeta çılgına döndü.

Bu zamana kadar birçok teklif aldığı ancak kendi kafasında bir rakam belirlediğini söyleyen Canbaz, sermaye oluşturarak oğlunu yurt dışına okumaya göndermek istediğini belirtti.

"BURUK SEVİNCİMİZ NORMAL SEVİNCE DÖNDÜ"

ATM'den ilk uyarı aldığında paranın sahte olduğunu düşündüklerini ve üzüldüklerini belirten Kerim Canbaz, duyduklarından sonra yaşadığı duruma çok sevindiklerini söyledi.

Canbaz, "Bayramda ciddi bir yoğunluk vardı marketimizde İlk 3 gün para alışverişinin ne kadar hızlı olduğunu kestiremedik. Eşimle beraber, bayramda elimizde biriken parayı bankaya yatırmak istedik. Yatırdığımız paradan 200 TL'lik bir banknot geri verildi. Bu hata birkaç kez tekrarlanınca içimizi bir kuşku aldı. Paranın sahte olduğunu düşündük. Banka görevlisini çağırdığımızda bize, paranın sahte değil hatalı olduğunu söyledi. Hatta tanıdık koleksiyoncuları olduğunu ve gerekirse yardımcı olabileceğini söyledi. Böylece ilk teklifimizi almış olduk. Tek bir banka görevlisiyle yetinmedik, başka bankalardaki görevlilere de gösterdik ve hepsi paranın sahte olmadığını söyledi. Bunu koleksiyoncularla değerlendirebilirsiniz' dediklerinde bizim buruk sevincimiz normal bir sevince döndü" sözlerini kullandı.

 hatalı banknot olayı

"ATATÜRK SİLUETİNİN ÜSTÜNDE 200 YAZIYOR"

Hatalı paralara dair çeşitli araştırmalar yaptıklarını ve kendi yaşadıkları durumun nadir görüldüğünü söyleyen işletmeci, "200 TL'lik banknotta Atatürk siluetinin üzerinde 200 yazıyor. Haber kaynaklarından bu tarz bir paradan 1 tane bulabildik. Haberde bu paradan 2 tane olduğu söyleniyor. Biri de bizde muhtemelen. Koleksiyonculardan teklifler gelmeye başladı ama kafamızdaki rakam bize sunulana kadar bu parayı kasamızda saklayacağız. Bu şansı değerlendirmek istiyoruz. Çünkü nadir görülen bir şey, bariz hatalı bir para. Piyasada gördüğünüz hatalı paralarda genelde rakamlardan biri eksik oluyor. Fakat bizdekinde Atatürk'ün üzerinde 200 TL yazıyor. Kafamdaki rakamın olduğu teklif gelirse sermaye olarak kullanmak ve oğlum Efe'nin yurt dışında eğitim görmesini sağlamak istiyorum" dedi.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN