Dağ tepe gezip taş arıyor! 10 yıldır kendini bu işe adadı: Araştırıp topladığı o taşların özelliği ağızları açık bıraktı

Dağ tepe gezip taş arıyor! 10 yıldır kendini bu işe adadı: Araştırıp topladığı o taşların özelliği ağızları açık bıraktı

Dağ tepe aradığı taşları evinde biriktiriyor. Uzun uğraşlar sonucunda araştırıp bulduğu o taşların özelliğini duyanlar şaşkınlığını gizleyemedi. Yaklaşık olarak 10 yıldır bu işi yapıyor. İşte tüm detaylar...

Malatya'nın Yazıhan ilçesinde yaşamını sürdüren Mesut Güler, 10 yıldır topladığı taşları evinde biriktiriyor. Dikkatli bir şekilde baktığı bu taşların özelliği dikkat çekti. Küçüklüğünden itibaren merakını gidermek adına çalışmalarını sürdürüyor.

TAŞLARIN İNCELENMESİ GEREKİYOR

Mesut Güler (38) küçük yaşlarda bu işe başladı. Gökbilimine büyük bir merakı olan Güler, kırsal bölgelerden topladığı taşları evine götürüyor. Gözü gibi baktığı taşların hikayesinden ise yoğun ilgi beslediği görülüyor. İncelenmesini düşündüğü taşları ise müzeye teslim edeceğini paylaştı.

10-yildir-dag-tepe-tas-ariyor-kilolarca-tasi-bakin-neden-evinde-sakliyor-37d9a7.jpg

HAYVAN SEMBOLLERİ VE YAZILAR VAR

Gök taşı araştırmaları yaptığını söyleyen Güler, boş vakitlerinde yaptığı araştırmaların sonucunu paylaştı. Düşüncesine göre farklı olan taşları evine götürerek saklıyor. Bu taşların tarihi değer olduğunu tahmin ederek, müzeye teslim etmek istediğini belirtti.

Farklı türde birçok taşı evinde bulunduran Güler, 20 - 50 kilo ağırlığında 50 - 60 kadar taş olduğun paylaştı. Kırsal bölgelerden topladığı bu taşların farklı olduğunu iddia ederek, üzerinde hayvan sembolleri ve Arapça yazıların olduğunu söyledi. Yıllardır üzerinde çalıştığı bu taşların incelenmesi gerektiğini duyurdu.

10-yildir-dag-tepe-tas-ariyor-kilolarca-tasi-bakin-neden-evinde-sakliyor-af8b93.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN