Daha sağlıklı bir hayat için edinmeniz gereken 10 spor aleti

Daha sağlıklı bir hayat için edinmeniz gereken 10 spor aleti

Sağlıklı bir hayat için rutin alışkanlıklar oluşturmalısınız. Günlük rutinler arasında egzersiz yapmak önemli bir etmendir. Egzersiz ile sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olabilirsiniz. Egzersiz yapmak kişinin sadece fit bir vücuda sahip olmasını sağlamaz aynı zamanda kişinin mutlu hissetmesi ve bağışıklık sisteminin düzenlenmesine katkıda bulunmaktadır. Egzersiz stresle baş etmeninde en güzel yoludur.

Spor salonuna yazılmak için vakit bulamayanlar evde kullanabilecekleri birçok spor aleti bulunmaktadır. Pandemi ile birlikte spor aletlerine olan ilgi artmış bulunmaktadır. Doğru ekipman kullanımı ile ev egzersizlerinizi kendinize göre planlayabilirsiniz. Kilo vermenize yardımcı olacak ve kaslarınızın kuvvetlenmesine yardımcı olacak 10 spor aletini sizin için düzenledim.

1-PİLATES TOPU

Pilates topu ile çalışmak kaslarınızın kuvvetlenmesi ve esnekliğinizin artmasına yardımcı olacaktır. Kolayca yapabileceğiniz çalışmalar ile farklı pozisyonlarda germe ve güçlendirici egzersizler yapabilirsiniz. Formunuzu korumanıza yardımcı olacak pilates topu ile eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz. Vücut sıkılaştırmasını artırması sayesinde motivasyonunuzda yüksek tutmanızı sağlayacaktır.

2-EGZERSİZ MATI

Egzersiz matı sporun önemli parçasıdır. Vücudu kayma, sakatlanma ve darbelere karşı koruyucu bir zemin hazırlar. Vücut ağırlığının dengeli olarak yayılmasını sağlar. Böylece egzersiz performansını da artırır. Egzersize başlamadan önce de kullanabileceğiniz bu matlar ile esneme ve ısınma hareketleri yapabilirsiniz. Egzersiz matı yoga ve pilates içinde kullanabilirsiniz.

3-DUMBELL (DAMBIL)

Dambıl kasların çalışmasını ve kuvvetlenmesini sağlayan bir ağırlık aletidir. En sık kollar için kullanılsa da farklı bölgelerde dambıl hareketleri ile çalıştırılır. Düzenli kullanımı sonucunda kullanılan bölgede fark edilir derecede kas kütlesi artığı gözlemlenmektedir. Güç dengesinin oluşmasını sağlar. Kendinize uygun dambıl ağırlığı seçip setler ile uygulama yapabilirsiniz. Düzenli devam ettikçe dambıl ağırlığınızı artırmalısınız.

4-BARFİKS

Üst vücut kaslarınızı geliştirmek için en ideal spor aletidir. Sadece üst vücut için değil aynı zamanda uygulayacağınız hareketler ile alt karın kaslarınızı da geliştirebilirsiniz. Duruş bozukluğunun da önüne geçen barfiks uygulaması kolay olan bir spor aletidir.

5-KUM TORBASI

Kum torbası kondisyon artırıcı bir spor aletidir. Stresinizi atmanıza yardımcı olan bu alet aynı zamanda birçok kasınızın da hareket halinde olmasını sağlar. Hızınızı artırırken forma girmenizi de sağlar. Esnek ve sağlam kum torbaları tercih edebilirsiniz.

6-KONDİSYON BİSİKLETİ

Kondisyon bisikleti ile hem egzersiz yapın hem televizyonunuzu rahat rahat izleyebilirsiniz.

Karın bölgesi
Bacak bölgesi
Kalça bölgesi
İncelmesi ve yağ yakımı sağlar.

7-DİRENÇ BANDI

Direnç bandı taşıması kolay her yerde kullanabileceğiniz pratik bir spor aletidir. Kuvvetlendirme egzersizlerinizde kullanabileceğiniz bantlar ile kasların gerginliğini artırabilirsiniz.

8-KOŞU VEYA YÜRÜYÜŞ BANDI

Koşu bandı ile günlük yorgunluğunuza veda edeceksiniz. Kan basıncını düzenleyen ve serotonin salgılanmasına yardımcı olur. Stresten uzaklaştırır. Sindirim sistemini hızlandırdığı için bağırsak problemleriniz de yardımcı olur. Vücudu yorduğu için uykusuzluk probleminize iyi gelecektir.

9-ATLAMA İPİ

Atlama ipi tüm vücudun çalışmasına yardımcı olur. Hızlı nefes alımı olduğu için solunum problemlerine ve kalp sağlığının korunmasına da yardımcı olur.

10-EL YAYI

El yayı kullanımı ile dayanıklılığınızı artırabilirsiniz. Kavrama egzersizleri uygulayarak:

Parmak eklemleri
Bilek bölgesi
Ön kol kasları

Güçlenmesine yardımcı olur. Kendinize uygun spor aletlerinizi seçerek egzersizlerinizi keyifli hale getirip güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN