Damağınıza kaya tuzu koyun bakın ne oluyor? Japon doktorlar keşfetti, Canan Karatay önerdi, faydası inanılmaz

Damağınıza kaya tuzu koyun bakın ne oluyor? Japon doktorlar keşfetti, Canan Karatay önerdi, faydası inanılmaz

Damağınıza kaya tuzu koymanın faydası ne? Japon doktorlarından gelen keşif! Prof. Dr. Canan Karatay üstüne basa basa öneriyor! İşte damağa kaya tuzu koymanın faydası...

Sağlık alanında yaptığı açıklamalarla sıkça gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez bir YouTube programında önemli açıklamalarda bulundu. Ünlü profesör, bağımlılık yapan bir besinin nasıl bırakılması gerektiği konusuna değindi. Aynı zamanda en sevdiği yemeklerden bahseden Karatay, yemeklerin yanında turşu ve soğan tüketmenin önemine vurgu yaptı.

EKMEK BAĞIMLILIĞINA KAYA TUZU ÇÖZÜMÜ

Himalaya tuzu faydaları nelerdir, nasıl kullanılır? Himalaya tuzu nedir, ne işe yarar? - Sağlık Haberleri

Prof. Dr. Canan Karatay, ekmeğin yerine geçecek bir alternatif olmadığını belirterek, ekmeğin tamamen bırakılması gerektiğini söyledi. Ancak, bunu birdenbire yapmanın zor olduğuna dikkat çeken Karatay, yavaş yavaş azaltarak ekmeği bırakmanın daha sağlıklı bir yöntem olduğunu ifade etti. Karatay, ekmek tüketiminin bağımlılık yaptığını ve damak tadını değiştirmek için kristal kaya tuzu kullanılabileceğini önerdi.

Karatay, ekmeğin içeriğinde bulunan glutamat ve früktozun (mısır şurubu şekeri) insanları bağımlı hale getirdiğini belirtti. "Ekmek bağımlılığı, uyuşturucu madde bağımlılığına eşittir" diyen Karatay, ekmeği bırakmakta zorlananlara köy yumurtası yemelerini tavsiye etti. "Günde 10 tane köy yumurtası yiyen birinin hiçbir şeyi kalmaz" şeklinde konuştu.

YEMEKLERİN YANINDA TURŞU VE SOĞAN TÜKETİN

Gerçek turşucudan kütür kütür turşu tarifi! Turşuların erimemesi için...

Programda en sevdiği yemekler sorulan Karatay, etli patates, etli kapuska, etli karnabahar gibi yemekleri sevdiğini belirtti. Ayrıca zeytinyağlı yemekler ve barbunya gibi bakliyatları da sıklıkla tükettiğini söyledi. Karatay, "Zeytinyağlılar yeriz, barbunya çok güzel, etli kuru fasulye, kıymalı kuru fasulyenin üstüne yemek mi var? Ama pilavsız olacak ekmek yemeyin pilav yemeyin ev turşusu ve de soğan yiyin​​​​" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN