Davlumbazınızın daha önce hiç olmadığı kadar parlak olmasının sırrını ifşa ediyoruz! Öğrenenler hemen denemeye koşuyor

Davlumbazınızın daha önce hiç olmadığı kadar parlak olmasının sırrını ifşa ediyoruz! Öğrenenler hemen denemeye koşuyor

Davlumbazınızı en son ne zaman iyice temizlediğinizi hatırlıyor musunuz? HAYIR? O zaman muhtemelen tek değilsin. Birçok insan bunun gerekli olduğunu bilmiyor ya da sadece unutuyor. Bırakın yağlı, tozlu filtreyi temizlemeyi, davlumbazınızı temizlemek kötü bir angarya bile olabilir. Ancak bu yöntemle davlumbazınızı temizlemek çok kolay!

Davlumbazınız pişirme sırasında buharı ve dumanı içine çektiği için zamanla yağlanması kaçınılmazdır. Ne kadar uzun süre beklerseniz, onu temizlemek için o kadar çok çalışmanız gerekir. Ancak davlumbaz temizliği sandığınızdan daha kolay! Yine de genellikle ertelenen bir şeydir. Gerekli değil! Bu şekilde davlumbazı fırçalamadan çok kısa sürede temizleyebilirsiniz!

DAVLUMBAZINIZIN DAHA ÖNCE HİÇ OLMADIĞI KADAR PARLAK OLMASININ SIRRINI İFŞA EDİYORUZ! ÖĞRENENLER HEMEN DENEMEYE KOŞUYOR

Hemen hemen tüm evlerde davlumbaz yeterince sık temizlenmez. Yağlanma, hoş olmayan kokular, davlumbazınız zor durumda! Bu yüzden bazen ekstra temizlik yapmak zorunda kalıyoruz. Sonuçta, iyi çalışmaya devam etmesini istiyorsunuz. Filtrelerdeki yağ ve kir yangın riskine yol açabileceğinden, davlumbazı her üç ayda bir temizlemeniz önemlidir. Ek olarak, ekstraksiyon azaltılabilir ve pişirmeden kaynaklanan hoş olmayan kokular daha uzun süre devam eder. Davlumbazınızı temizlememek bu nedenle cihazın kendisine zarar verdiği gibi sağlığınız için de kötüdür! Bu yüzden iyi bir temizlik yapmanın zamanı geldi. Ancak bunu mümkün olduğunca kolay bir şekilde nasıl yaparsınız? Basit ve ovalamanıza bile gerek yok! Muhtemelen evde zaten çözüme sahipsiniz.

davlumbaz-temizligi-ofix-blog.jpg

NEYE İHTİYACIN VAR?

  • Sıcak su
  • Karbonat
  • sünger veya bulaşık bezi
  • Bulaşık sabunu

NASIL ÇALIŞIR?

Çok basit ve ovalamanıza bile gerek yok! Filtreleri davlumbazdan çıkarın ve lavaboya yerleştirin. Lavaboyu kaynar sıcak suyla doldurun. Sonra bol miktarda kabartma tozu ekleyin. Kabartma tozu, yağın çözülmesini sağlayan güçlü bir temizleyicidir. Filtre aşırı kirli mi? Sonra biraz bulaşık deterjanı ekleyin. Filtreleri batırmak için lavaboyu yeterince sıcak suyla doldurduğunuzdan emin olun. Yaklaşık yarım saat ıslanmasına izin verin. Filtreler lavaboya tam olarak sığmıyorsa, filtrelerin diğer yarısını da ıslatın. Fişi lavabodan çekin ve filtrelerin tekrar inanılmaz derecede temiz olduğunu göreceksiniz! Tüm gresi çıkardığınızdan emin olmak için soğuk suyla iyice durulayın. Filtreleri tekrar kapağa yerleştirmeden önce tamamen kurumasını bekleyin.

Filtreler ıslanırken davlumbazın geri kalanını karbonat ve su karışımı ile kolayca temizleyebilirsiniz. Sadece biraz sıcak suyu kabartma tozu ile karıştırın. Kabartma tozu suda çözünene kadar bekleyin. Bir süngeri veya bulaşık bezini su ve kabartma tozu karışımına batırın ve davlumbazınızı silin. Ardından kuru bir bezle kurulayın ve davlumbazınız daha önce hiç olmadığı kadar parlayacak! Davlumbazınızı temizlemek hiç bu kadar kolay olmamıştı!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN