Devlet asosyalliğe savaş açtı! 9-24 yaş arasındakiler dikkat: Evden çıkmaları için para dağıtılacak!

Devlet asosyalliğe savaş açtı! 9-24 yaş arasındakiler dikkat: Evden çıkmaları için para dağıtılacak!

İlk olarak Çin’in yuhan şehrinde 2020 yılında başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 salgını sonrası birçok insanın hayatında olumsuz etkiler bıraktı. Yaşanan bu durumdan soran dünya üzerinde birçok hükümet vatandaşları için çeşitli yardımlar düzenledi. İşte detaylar…

Covid-19 dünyada milyonlarca insanın ölümüne yol açtığı gibi hayatta kalanlarda da çok kötü hatıralar bıraktı. Bu süreçte evde sürekli kapanma süreci yaşayan pek çok insanın psikolojisi de etkilendi. İşte o ülke de koronavirüsten etkilenen vatandaşlarına destek yapılacağını duyurdu. Detaylar haberimizde…

yardım

ASOSYAL GENÇLERE "EVDEN ÇIKMALARI" İÇİN PARA VERİLECEK! DEVLETTEN SOSYALLİK İÇİN YENİ UYGULAMA

Devlet, 9 ila 24 yaş arasındaki gençlerde anti-sosyal davranışları önlemek için para ödüyor. Kore hükümeti, sosyal hayatlarına konsantre olabilmeleri için" hikikomori" sendromlu gençlere cep harçlığı ödemeye başlayacak.

Güney Kore hükümeti, Koronavirüs salgınından sonra 9 ila 24 yaş arasındaki gençleri evlerinden çıkmaya teşvik etmek için yeni bir uygulama başlattı. Gençlere sosyalleşmeleri için ayda 490 dolar ödeneceği açıklandı.

Cinsiyet Eşitliği ve Aile Bakanlığı tarafından açıklanan yeni bir plan, "anti-sosyal" olarak tanımlanan 9-24 yaş arası gençlerin evden çıkıp sosyalleşmesinin önünü açmayı hedefliyor.

350 BİN KİŞİ YALNIZ

Hükümet, yeni tedbirlerin "içlerine kapanan gençlerin günlük yaşam şartlarına devam etmeleri ve topluma yeniden entegre olmalarına yardımcı olmak" için hazırlandığını söyledi. Ayrıca gençlere sağlık, çalışma ve eğitim gibi olanaklar sağlanacak. Kore Sağlık ve Sosyal İlişkiler Enstitüsü'ne göre, 350.000 kişi "yalnız" olarak kabul ediliyor ve bu, 19 ila 39 yaşlarındaki Güney Koreli gençlerin yaklaşık %3'ünü oluşturuyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN