Devlet kurumlarına KPSS puan şartsız memur alımları başladı! İş arayan gençler için başvuru şartları açıklandı!

Devlet kurumlarına KPSS puan şartsız memur alımları başladı! İş arayan gençler için başvuru şartları açıklandı!

Milli Eğitim, Dışişleri, Sağlık ve Kültür Bakanlıklarından yeni personel alımları

Milli Eğitim, Dışişleri, Sağlık ve Kültür Bakanlıklarından yeni personel alımları...


Dışişleri Bakanlığı Personel Alımı

Dışişleri Bakanlığı şu anda 84000 TL maaşla personel alımı yapıyor. Personel alımı başvuruları 10 Mart'tan itibaren 27 Mart günü saat 18:00'e kadar kabul edilecek.

Süreç

İlgilenen adaylar e-Devlet üzerinden Dışişleri Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu Personel Alımı ve Kariyer Kapısı üzerinden giriş yaparak, başvurularını tamamlayabilir.

Dışişleri Bakanlığı Personel Alımı

Başvuru Şartları

Değerlendirmeye uygun olmak için, başvuru sahiplerinin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde listelenen genel koşulları karşılamaları gerekiyor. 

  • 4 yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği veya endüstri mühendisliği programlarından ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.
  • Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınan yurtdışındaki bir yükseköğretim kurumundan mezun olmak.
  • Yukarıda belirtilenler dışındaki 4 yıllık fakültelerin mühendislik programını, fen edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri ile istatistik fakültelerinin bilgisayar ve teknoloji programlarını bitirmiş olmak. Matematik ve fizik bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak. Bu yükseköğretim programlarından mezun olanlar aylık brüt sözleşme ücret tavanının 2 (iki) katına kadar ücret ödenebilecek pozisyona başvurabilir.
  • Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli isim sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda ücret tavanı iki katını geçemeyecekler için en az 3 (üç) yıllık, diğerleri için en az 5 (beş) yıllık mesleki tecrübeye sahip olmak.
  • Bilgisayar ana birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetiminin güvenliği hakkında bilgi sahibi olmak. Ayrıca güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiklerini belgelemeleri gerekiyor.
  • Erkek adaylar için muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, erteletmiş veya muaf tutulmuş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

Maaş

Aylık brüt sözleşme ücreti, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) bendine göre istihdam edilenler için sözleşme ücret tavanının (+21.160,69) ÖZEL ŞARTLAR başlığı altında belirtilen brüt sözleşme ücret tavanının katları ile çarpımı sonucu bulunacak tutar olacak. Ancak Kurum, tavan ücretin altında sözleşme düzenlemeye ve ödeme yapmaya yetkili.

Kültür Bakanlığı'ndan 165 Memur Alımı

Kültür Bakanlığı'ndan 165 Memur Alımı 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, aralarında lise, lisans ve yüksek lisans mezunlarının da bulunduğu 165 memur alımı yapacağını duyurdu. Alımlar aşağıdaki pozisyonlar için yapılacak.

  • 2 Mimar
  • 6 Mühendis
  • 22 Ofis Personeli
  • 60 Koruma ve Güvenlik Görevlisi
  • 60 Temizlik Personeli
  • 15 Bahçıvan

Bu alımlar İstanbul'daki merkezde yapılacak. Adayların yaş ve KPSS şartlarına uygun olması gerekiyor. Ayrıca kadro için özel nitelikler de aranacak. Başvurular elektronik ortamda kabul ediliyor. Son başvuru tarihi 31 Mart 2023.

Milli Eğitim Bakanlığı 5.000 Sözleşmeli Personel Alımı

Milli Eğitim Bakanlığı 5.000 Sözleşmeli Personel Alımı

Cumhurbaşkanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'na 5.000 sözleşmeli personel pozisyonu tahsis edildi.. Doldurulacak pozisyonlar arasında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında merkez teşkilatında görevlendirilmek üzere 250 büro personeli ve dört avukat; taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 4.000 büro personeli, 100 mühendis, 125 diyetisyen, 500 hemşire ve 21 avukat yer alıyor. Personel alımına ilişkin takvim ve başvuru şartları önümüzdeki günlerde açıklanacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, merkez teşkilatı dışında 81 il için tahsis edilen 4.746 sözleşmeli personel pozisyonunda deprem felaketinden etkilenen illere öncelik verileceğini belirtti. 

Sağlık Bakanlığı 42.500 Personel Alacak

Sağlık Bakanlığı 42.500 Personel Alacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha önce açıkladıkları 85.000 personelin 42.500'ünü atayacaklarını açıkladı. 30.000 sözleşmeli sağlık personelinin 15.537'si tıbbi sekreter, 5.831'i ise hemşire. Sağlık Bakanlığı 2. alım tarihine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmadı. 

Sağlık Bakanlığı İkinci Personel Alımı

Sağlık Bakanlığı, ikinci alım aşamasında teknisyen, hemşire ve tıbbi sekreter alımı yapmayı planlıyor. ÖSYM tarafından yayınlanacak kılavuz ile kontenjanlar ve branşlar belirlenecek.

Mart 2023 İşkur Alımı 

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) özel sektör ve kamuda istihdam edilmek üzere en az ilkokul mezunu 22.290 personel alımı yapılacağını duyurdu. Beden işçisi alım ilanlarına İŞKUR üzerinden başvuru yapmak isteyen adayların İşkur internet sitesini ziyaret etmeleri gerekiyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN