Diyet derdine son! Canan Karatay anlattı: Kilolar diyetsiz gidiyor! Kritik saate dikkat

Diyet derdine son! Canan Karatay anlattı: Kilolar diyetsiz gidiyor! Kritik saate dikkat

Kişilerin hızlıca zayıflayabilmesi için başvurduğu yöntemlerden biri olarak karşımıza çıkan diyet zaman zaman işkenceye dönüşebiliyor. Diyet yapma derdinden kurtulmanın tüyosu Canan Karatay'dan geldi. Kilolarınız diyetsiz patır patır düşüyor zayıflatan bu formülü uygulayan pişman olmuyor. İşte diyet yapmadan kilo verdiren o yöntemler…

Diyet yapmadan kilo vermek istiyorsanız uygulayabileceğiniz muhteşem tavsiyeler Canan Karatay'dan geldi. Birçok kişinin muzdarip olduğu kiloları vermesini sağlayacak bu yöntem hızlı bir şekilde kilo vermenin kilit anahtarı oluyor. İşte diyet yapmadan kilo verdiren o yöntemler…

DİYET YAPMADAN KİLO VERMENİN 3 FORMÜLÜ

Gün içerisinde hareketsiz kalmanın vücudu kötü etkileyeceğini dile getiren Karatay, sık sık hareket edilmesi gerektiğini vurgulayarak spor ve yürüyüşün önemine değindi. Canan Karatay kiloların verilmesi için bu formülü öneriyor…

karatay-diyet-kapak.jpg

DENGELİ UYKU VE BESLENME

Verimli bir uyku düzeni ile birlikte iyi beslenmek vücudu dengesini koruyarak yediklerinizi ve aldığınız sıvı miktarı ile birlikte uyku dengenizi koruyacaktır. Yemeklerden 4-5 saat sonra devreye giren leptin hormonu yağları kolay bir şekilde yakmaktadır. Depolanan yağların kan şekerine dönüştürülerek enerji sağlanması durumu devreye alınırken akşam saat sekizden sonra yemek tüketilmemesi gerekmektedir.

Yemek yeme işlemi sırasında insülin salgılayarak yağ depolarını doldururken leptin ise tükettiğiniz bu besinleri enerjiye dönüştürmektedir. Babamın en fazla 2 ile 4 saatleri arasında salgılanırken yani akşam 8'den sonra düzenli bir şekilde yağ yakabilmek için yemek yenmemesine özen gösterilmesi gerekiyor. Gece yarısı ortaya çıkan leptin hormonu kalça ve göbek yağlarını eritmektedir.

saat-kapak.jpg

FİZİKSEL AKTİVİTE ŞART

Düzenli fiziksel aktivitenin önemine değinen Karatay, egzersizin metabolizma hızını arttıracağını belirterek enerji harcamasını arttırıp leptin hormonunun faydalarının ortaya çıkarılacağını söylüyor. Bunun yanı sıra yetersiz uyku leptin hormonuna da zarar vermektedir.

Kronik stres problemi yaşayan kişilerde leptin direnci ortaya çıkarken strese bağlı olarak hormonlarınızın tetiklendiği görülmektedir. Bunun yanı sıra metabolizmanızı hızlandırmak için su dengesinin de korunması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN