Bir tutam pamuğa iki damla döküp ağrıyan dişinizin üstüne bastırın! Diş ağrısını anında dindiriyor, doğanın mucizesi

Bir tutam pamuğa iki damla döküp ağrıyan dişinizin üstüne bastırın! Diş ağrısını anında dindiriyor, doğanın mucizesi

Dişler ne kadar iyi bakılırsa bakılsın belirli dönemlerde sorunlar ortaya çıkmaya başlar. Diş ağrısı yaşayanların, hemen bir diş hekimine başvurması en iyisi. Fakat diş sağlığını korumanın ve diş ağrısını önlemenin doğal yolları da var. Peki, diş ağrısı doğal yollarla nasıl geçer? Diş ağrısını evde en hızlı ne keser? Doğal olarak diş ağrısını ne azaltır? İşte, diş ağrısına karşı etkili doğal yöntem...

Diş ağrısında alınması gereken ilk önlem elbette doktorların önerdiği ve eczaneden alınan ilaçlar olmalı. Fakat ilaca ulaşılamayan bazı durumlarda doğal tedavi yöntemlerini denemekte fayda var. Diş ağrısını doğal yollarla dindirmek için yüzyıllardan beri 'karanfil yağı' kullanılıyor.

DİŞ AĞRISI İÇİN KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR?

Karanfil yağı, içerdiği eugenol adlı madde nedeniyle ağrı kesici ve anti-enflamatuar özelliklere sahip. Diş ağrısı çekenler, bir pamuklu çubuğa damlatarak veya seyreltilmiş bir formunu kullanarak bu doğal ilaçla geçici rahatlama sağlayabilir.

İki damla karanfil yağını bir pamuğa batırın ve ağrıyan dişin üzerine koyun. Ağrı geçene kadar dişlerinizi hafifçe sıkın. Karanfil yağı yoksa öğütülmüş karanfil veya bütün karanfil de kullanabilir ve ağrıyan dişin üzerine tutabilirsiniz. Daha sonra ağızda kalmış olabilecek karanfilleri çıkarmak için gargara yapın.

Karanfil yağı tek başına diş sorunlarını çözmez. Diş ağrısını bir süreliğine hafifletebilir. Bu nedenle, diş ağrısı uzun süre devam ediyorsa veya ciddi bir problem varsa, bir diş hekimine başvurmak her zaman en doğrusu.

DİŞ AĞRISI OLMAMASI İÇİN NE YAPMALI?

Düzenli Kontroller: Diş hekiminin düzenli olarak ziyaret edilmesi gerekir. Kontroller sırasında erken teşhis edilebilecek sorunlar belirlenebilir.

Sağlıklı Beslenme: Diş sağlığı için beslenme şekli önemli. Şeker ve karbonhidratların fazla tüketimi çürümeye yol açar. Bol sebze ve meyve tüketmek bu yüzden önemli.

Ağız Hijyeni: Dişlerin düzenli olarak fırçalanması ve diş ipi kullanılması gerekir. Ağız bakımına dikkat etmek, diş sorunlarını önlemeye yardımcı olur.

Sigara ve alkol tüketimi: Bu alışkanlıklar hem diş sağlığını hem de genel sağlığı olumsuz etkiler.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN