Dost Olabileceğiniz En Akıllı 5 Köpek! Bu Köpekler En iyi Dostunuz Olacak

Dost Olabileceğiniz En Akıllı 5 Köpek! Bu Köpekler En iyi Dostunuz Olacak

Bir köpeğin insanın en iyi arkadaşı olduğu yıllardır söylenir. Köpeklerin ne kadar sadık ve yardımsever olabileceği düşünüldüğünde bu kesinlikle doğrudur. Peki hangi köpekler sahip oldukları akıl ile bizleri şaşırtır? İşte o köpekleri açıklıyoruz...

Köpekler çocuğunuza bakmaktan, kendinizi kötü hissettiğinizde sizi neşelendirmeye kadar her şeyi yapıyor. Köpekler, yalnız olduğunuzda size eşlik eder ve ihtiyacınız olduğunda size güvenlik sağlamak için daha ileri gider. Bununla birlikte, her köpeğin ne kadar akıllı olduğu konusunda yapılan araştırmalar, bazı köpeklerin aslında diğerlerinden daha akıllı olduğunu kanıtlamıştır. Haberimizde en zeki 5 köpeğin bir listesini oluşturduk.

DOST OLABİLECEĞİNİZ EN AKILLI 5 KÖPEK! BU KÖPEKLER EN İYİ DOSTUNUZ OLACAK

basliksiz-6.jpg

1. Alman Çobanları

Alman Çobanları, bulabileceğiniz en popüler köpeklerden biridir. Ne kadar cesur ve zeki oldukları için tüm dünyada sevilirler. Ayrıca inanılmaz derecede yüksek bir duygusal zekaya sahip olmanın yanı sıra çok güçlü ve meraklıdırlar. Çoğu durumda, bu köpekler çok çeşitli görevlerin üstesinden gelmek için eğitilmiştir, ancak yaptıkları her şeyde çok iyi oldukları için bu eğitimin buna değer olduğunu söylemek güvenlidir. Engellilere yardım etmede başarılıdırlar, polisle arama operasyonları, kurtarma operasyonları yürütmek için eğitilebilirler ve ayrıca yasadışı uyuşturucuların tespit edilmesine de katılabilirler. Ne kadar iyi oldukları sayesinde askeri operasyonlarda da yardımcı olurlar. Çok sert olmalarına rağmen, çocuklarla, özellikle de küçük çocuklarla bu kadar iyi olmaları şaşırtıcı.

basliksiz-7.jpg

2. Kanişler

Kanişler Almanya kökenlidir ve tıpkı Alman Çoban Köpeği gibi bu köpekler çok popülerdir. Minyatür, oyuncak ve standart varyasyonu içeren üç boyutta mevcuttur. Aileniz için bir kaniş istiyorsanız, standart çeşit en iyi sonucu verir. Standart fino köpeği akıllıdır ve ayrıca küçük çocukların yanındayken çok naziktir. Bu kaniş türü, alerjisi olan kişiler için de iyidir çünkü onlarla diğer köpek ırklarına kıyasla çok fazla tüy dökmezler. Çalışmaları açısından kanişler etkileyici bir şekilde verimlidir, bu yüzden birçok insan onları avlanma faaliyetlerine dahil etmekten hoşlanır. Ayrıca harika içgüdüleri vardır ve eğitilmesi en kolay köpekler arasındadır. Bununla birlikte, düzenli egzersiz yapmaları gerektiğinden, onları eğitirken çok tutarlı olmalısınız. Bu onların iyi davranışları sürdürmelerine yardımcı olur, aksi takdirde huzursuz olurlar. Kanişlerin su geçirmez bir ceketi vardır ve hareket ettiklerinde çok zariftirler. Sert tonlardan hoşlanmazlar ve ayrıca dışarıda tutulmaktan hoşlanmazlar. Yalnız bırakıldıklarında ayrılık kaygısı yaşarlar.

3-003.jpg

3. Puglar

Pugların kısa ağızlı yüzleri vardır, buruşuk ve iyidirler, kolayca bulabileceğiniz en zeki köpekler listesine girerler. Sahipleri gibi davranabilmeleri de dahil olmak üzere ilginç özelliklere sahiptirler. Ayrıca kendilerini içinde buldukları her ortama çok kolay uyum sağlarlar. Puglar çocuklarla birlikte bırakıldığında da harikadır. Bunun nedeni, onlarla dolaşmaktan ve farklı oyunlar oynamaktan zevk almalarıdır. Söylemeye gerek yok, çok çekici bir kişiliğe sahipler. Çok zeki köpeklerdir ancak tekrarlayan aktivitelerden kolayca sıkılırlar. Çok fazla tekrar, dikkatlerinin dağılmasına neden olur ve bu, onları eğitirken zorluklarla sonuçlanır. Ancak, onları tamamen eğittiğinizde, buna kesinlikle değdiğini anlayacaksınız. Uygun eğitim ile bu köpekler güvenilirdir ve onları diğer hayvanlara güvenle bırakabilirsiniz. Özellikle diğer köpeklerle takılmaktan hoşlanırlar ve ayrıca kedilerin etrafında olmakta sorun yaşamazlar.

basliksiz-8.jpg

4. Rottweiler

Rottweiler'ların çok çalışkan köpekler olduğu bilinmektedir. Çok keskindirler ve sahiplerinden gelen emirleri takip etmekte çok iyidirler. Bu köpekler, özellikle onları bakımlı tutarsanız ve düzenli egzersiz yapmalarına izin verirseniz size büyük ilgi gösterecektir. Bu köpek cinsi, sadakati ve cesareti ile de popülerdir. Rottweiler, kendisine bir görev verildiğinde, bunu büyük bir kararlılıkla yapacaktır. Bu özel nitelikleri nedeniyle genellikle bir bekçi köpeği olarak kullanılır. Bu köpeklerin ayrıca acıyı belli etmeden dayanmanın harika bir yolu vardır.

basliksiz-9.jpg

5. Papillonlar

Papillons aslen Fransa'dandır ve bir oyuncak spaniel köpek ırkıdır. Şüphesiz güzeller ve onları iyi tımar ettiğinizde bu köpekler tıpkı bir kelebeğin kanatlarına benziyor. Güzel olmalarının yanı sıra çok zeki köpeklerdir. Kendilerini içinde buldukları farklı ortamlara kolayca uyum sağlama yolları vardır. Bu köpeklerin ayrıca harika bir iş ahlakı vardır. Uyanık kalırlar ve uyanıklıkları sayesinde harika bekçiler olurlar. Papillonlar çocuklar için de harikadır, özellikle onlara henüz küçükken uygun eğitim verirseniz. Bu şekilde başkalarıyla sosyalleşmeleri kolaydır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN