Dünyanın her yerinde bulunuyor! En kalitelisi oradan çıkıp dünyaya yayılıyor! Anavatanı olmasa da en çok onlar tüketiyor

Dünyanın her yerinde bulunuyor! En kalitelisi oradan çıkıp dünyaya yayılıyor! Anavatanı olmasa da en çok onlar tüketiyor

Dünyanın her yerinde en sevilen yiyecekler arasında yer alan çikolata, yediden yetmiş herkesin bayılarak tükettiği lezzetlerden biridir. Dünyada en kaliteli çikolatalar oradan çıkıyor sofralarınıza konuk oluyor. Anavatanı olmasa da en çok çikolata tüketen ülkeler sıralamasında yer alıyor. İşte dünyada en çok çikolata tüketen 10 ülke…

Dünya genelinde en sevilen tatlılardan biri olarak karşımıza çıkan çikolata, her yaş grubundan insanın favori lezzetlerinden biridir. Kakao çekirdeklerinden elde edilen çikolata içinde bulundurdu antioksidan ve flavonoidler sayesinde sağlık açısından da son derece yararlıdır. Özellikle sağlık açısından bitter çikolata tüketilmesi tavsiye edilirken en çok tüketilen çikolata çeşitlerinden biri olarak biliniyor. Dünyada çikolata ile ün yapmış o ülkeler her yerde adından bahsettiriyor. İşte dünyada en çok çikolata tüketen 10 ülke…

İsviçre

Dünyada en çok çikolata tüketen ülke olarak bilinen İsviçre kişi başı yıllık 8,8 kilogramlık tüketim ile 1 sıraya yerleşiyor. Çikolata endüstrisinde oldukça güçlü bir yere sahip olan İsviçre çikolata şirketleri açısından da oldukça köklü bir sürece sahiptir. Hem üretim hem tüketim İsviçre'den sorulur.

cikolata-yemek.jpg

Avusturya

Kişi başı her yıl 8.1 kilogramlık çikolata tüketimi ile Avusturya 2 sırada yer alıyor. Ülkede çikolataya verilen önemde bir başka oluyor.

Almanya

Yılda kişi başı 7.9 kilogramlık tüketim ile en çok çikolata tüketen ülkeler sıralaması da 3. isim Almanya oluyor. Köln'de üretilen Alman çikolataları da dünyanın dört bir yanına yayılıyor.

cikolata-yapmak.jpg

İrlanda

7.9 kilogramlık çikolata tüketimi ile sıralamaya yerleşen İrlanda, Almanya ile aynı konuma sahiptir. İngiltere'den ihraç edilen çikolatalar İrlandalıların keyifle tükettiği bir atıştırmalık olarak biliniyor.

Birleşik Krallık

Yılda 7,6 kilogramlık tüketim ile 5. sırada yer alan Birleşik Krallık, en çok sade çikolata tüketimi yapmaktadır. Ülkede karamel dolgulu çikolatalarda oldukça popülerdir.

İsveç

Yılda kişi başı 6,6 kilogramlık çikolata tüketimine sahip olan İsveç talebin devamlı olarak artması ile birlikte şekersiz çikolata üretimi yapmaya başladı. Sağlıklı çikolata tüketmek isteyenlerin tercihi İsveç çikolatası oluyor.

cikolata-kahve.jpg

Estonya

Yılda 6,5 kilogramlık tüketim ile dünyada en çok çikolata tüketen ülkeler arasında yer alan Estonya, 7. sıraya yerleşen ülke oldu.

Norveç

Kişi başı 5,8 kilogramlık çikolata tüketimi yapan Norveç, özellikle Paskalya tatili sırasında çikolataya yoğun ilgi gösteriyor.

cikolata-fabrikasi.jpg

Polonya

Polonya'da yılda kişi başı 5,7 kilogram çikolata tüketilirken tatil zamanlarında bu tüketim miktarı da artış gösteriyor.

Belçika

Belçika, 5,6 kg'lık tüketimiyle dünyada en çok çikolata tüketen 10. ülkedir. Aynı zamanda üretici olarak da önemli bir yere sahiptir. Belçika çikolatalarının namı tüm dünyaya yayılmıştır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN