Duştan önce tıraş olanlar dikkat! Bugüne kadar yanlış biliyormuşuz... Bu haberi okuduktan sonra alışkanlıklarınız değişecek

Duştan önce tıraş olanlar dikkat! Bugüne kadar yanlış biliyormuşuz... Bu haberi okuduktan sonra alışkanlıklarınız değişecek

Tıraş olmak kişisel bakımın önemli bir parçasıdır ve birçok kişi günlük olarak tıraş olur. Tıraş olmak, genellikle erkeklerin yüzlerindeki tüyleri keserek veya tıraş makinesi ile alarak temizlemesi işlemidir. Ancak rutin olarak tıraş olmanız ile ilgili çok önemli bir bilgi ortaya çıktı...

Bakımlı bir yüz, her erkek için harika bir kartvizittir. Sakal modası günümüzde çok revaçta olsa da, pek çok kişi hala düzenli olarak tıraş olmayı seçiyor. Ama bana ilerlemek için ideal durumun ne olduğunu söyleyebilir misiniz? Duştan önce mi sonra mı tıraş olursunuz? Cevabı ve konuyla ilgili bazı yararlı ipuçlarını öğrenin. Öyleyse, köpüğü ve güvenilir tıraş bıçağını çıkar ve tıraş ol!

MÜKEMMEL TIRAŞ NASIL OLUR?

Duştan önce mi sonra mı tıraş olmak daha faydalı? Bu konuda uzmanlar farklı görüşlere sahip olsa da, genel olarak duştan sonra tıraş olmanın daha faydalı olduğu düşünülmektedir.

Tıraş öncesi duş almak, cildinizi yumuşatır ve tüyleri daha kolay kesmenize yardımcı olur. Ayrıca, duş sırasında açılan gözenekler sayesinde tıraş sonrası oluşabilecek tahrişler ve kesikler de azaltılabilir. Bunun yanı sıra, tıraş sonrası ciltteki küçük kesikler enfeksiyon riskine de neden olabilir, ancak duş sonrası bu risk daha az olur.

basliksiz-2.jpg

KALIN TÜYLERİ OLANLAR İÇİN VAZGEÇİLMEZ

Duş sonrası tıraş olmanın başka önemli bazı avantajları da vardır. Özellikle kalın tüyleri olan kişilerde, duş sonrası tüylerin daha fazla yumuşaması ve cildin nemli kalması, tıraşın daha rahat ve kolay bir şekilde yapılmasını sağlayabilir.

Özetle, duştan önce veya sonra tıraş olmak konusunda kesin bir kural yoktur. Herkesin cilt yapısı farklı olduğundan, kişisel tercihlere ve deneyimlere bağlı olarak karar vermek en doğru seçenek olabilir. Ancak genel olarak, tıraş öncesi duş almak, tıraşın daha rahat ve kolay olmasını kolaylaştırır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN