Ekmek ve makarnada bulunuyor! Kalp hastalıklarını tetikliyor! Uzmanlar o ürünlerden uzak durun dedi

Ekmek ve makarnada bulunuyor! Kalp hastalıklarını tetikliyor! Uzmanlar o ürünlerden uzak durun dedi

Hem ekmeğe hem makarnaya konuluyor büyük bir tehlikeyi beraberinde getiriyor. Uzmanlar “Aman dikkat” diyerek herkese tek tek uyardı. Kalp hastalıklarını tetikliyor yavaş yavaş vücudu öldürüyor. İşte tahıl gruplarındaki o tehlike…

Yapılan bir araştırma sonucunda tahıl, ekmek ve makarna içerisine eklenen bir çeşit vitaminin kalp hastalıklarını tetiklediği ortaya çıktı. Herkesin kahvaltıda tüketmeyi tercih besin grupları arasında yer alan ekmek içerisine eklenen zenginleştirilmiş veya güçlendirilmiş ürünler olarak bilinen niasin, tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Niasin içerikli ürünlerin tüketiminden kaçınılması gereken uzmanlar detayları da aktardı. İşte tahıl gruplarındaki o tehlike…

KALP HASTALIKLARINI TETİKLİYOR

Kahvaltılık tahıllarda zenginleştirilmiş ve güçlendirilmiş ibaresini gördünüz ürünlerde yer alan niasin daha çok kolesterolü düşürmek için kullanılan yaygın bir B vitamini olarak bilinmektedir. Araştırmacılar vücudun aşırı niasinin parçalaması sonucunda oluşan 4PY adı verilen bir kimyasalın kalp krizi, felç ve kalp rahatsızlıkları gibi birçok hastalıkla bağlantılı olduğunu tespit etti.

ekmek-kalp.jpg

ABD'de bulunan Cleveland Kliniği’nden Dr. Stanley Hazen, niasinin kardiyovasküler hastalıkların gelişiminde “daha önce fark edilmeyen ancak önemli bir etki” ifadelerini kullandı. Niasin eksikliğinin pellagra adı verilen potansiyel olarak ölümcül bir durumu ortaya çıkarabileceğini ifade eden uzmanlar semptomlar arasında cilt, ağız yaraları ile birlikte ishal ve demans gibi belirtilerin görülebildiğini vurguladı.

HER ŞEY KARARINDA

NHS'ye göre, önerilen günlük niasin miktarı erkekler için 16,5 mg, kadınlar için 13,2 mg olduğu belirtildi. Nature Medicine'de yayınlanan bir çalışmadaki araştırmacılar ise çok fazla alınması durumunda kanın yüksek düzeyde 4PY ürettiğini belirtti. Dr. Hazen, “Niasin'in etkileri her zaman paradoks olmuştur. Kolesterolü düşürmesine rağmen klinik faydalar her zaman beklenenden daha az.” ifadelerini dile getirdi.

ekmek-3.jpg

Aşırı niasin tüketiminin kolesterol düşürmenin faydalarını kısmen ortadan kaldırdığı belirsiz olumsuz bir etkiye neden olduğunu ifade eden Dr. Hazen, ortaya çıkan sonuçlarım bu durumu açıklamaya yardımcı olduğunu söyledi.

Birleşik Krallık'ta 503.325 kişiden alınan kan örnekleri ve tıbbi kayıtlar incelendiğinde daha yüksek olan 4PY’ e seviyesine sahip olan kişilerin kalp krizi, felç ve kalp hastalığı riskinin daha yüksek olduğunu söyledi.

Un içerisine eklenen Niyazi miktarındaki artış Birleşik Krallık hükümeti tarafından 2022 yılında onaylanırken Dünya Ticaret Örgütü ve AB komisyonu da resmi bildirim sürecinin tamamlanması ile birlikte yılın sonlarına doğru yürürlüğe almayı planlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN