Ekonomik kriz boşanmayı zorlaştırdı! Gelir düzeyi düşük vatandaşlar boşanamıyor.

Ekonomik kriz boşanmayı zorlaştırdı! Gelir düzeyi düşük vatandaşlar boşanamıyor.

Baronun açıkladığı yeni önerilen tutarlar ile boşanmak daha da zor hale geldi! Özellikle gelir düzeyi düşük seviyede olan kadınlar için istenmeyen evlilikleri sonlandırmak zorlaştı. İşte boşanma ücretleri ve süreçleri hakkında detaylar...

A'dan Z'ye her sektörde yükselen fiyatların etkisiyle boşanmaların maliyetleri binlerce liraya kadar çıkabiliyor.

YÜKSELEN PRİMLER BOŞANMA MALİYETLERİNİ ETKİLİYOR: YASAL AYRILIĞIN MALİ VE DUYGUSAL STRESİNE BİR BAKIŞ

Türkiye'deki ekonomik krizin her alana yayılmasıyla birlikte boşanma ücretleri de artış göstermeye başladı. İstanbul Barosu tarafından 2022 eylül ayından itibaren 2023 yılı için tavsiye olarak açıklanan boşanma ücretleri, anlaşmalı boşanmalar için 27 bin lira, çekişmeli boşanmalar için 40 bin lira olarak belirlendi. 

 

Boşanma maliyetleri

 

DÜŞÜK GELİRLİ KADINLAR İÇİN BOŞANMA İŞLEMLERİ ÇOK MALİYETLİ!

Günümüzde boşanma masraflarının binlerce liraya ulaşacağını dile getiren avukatlar, boşanmanın özellikle gelir düzeyi düşük ya da herhangi bir birikimi olmayan kadınları, istenmeyen evliliği devam ettirmeye zorladığını belirtti. Avukat Esin Yeşilırmak, baronun açıkladığı avukatlık ücretinin tavsiye niteliğinde olduğunu ancak çoğu avukatın bu ücretleri talep edemediğini söyledi. Yeşilırmak, dosya ve harç masraflarına getirilen yüzde 120'lik zamların asıl sorun olduğunu vurguladı. 

 

BOŞANMA SÜREÇLERİ 4-5 YIL SÜREBİLİR VE YÜKSEK MALİYETLER OLUŞABİLİR!

Avukat Özlem Tartak da boşanma sürecinin hem maddi hem manevi olarak yıpratıcı olacağını belirtti. Tartak, mahkeme süreçlerinin 4-5 yıla kadar uzayabileceğini ve davanın uzaması, istinafa gitmesi durumunda ek maliyetlerin ortaya çıkabileceğini ifade etti. Günümüzdeki ekonomik koşulların boşanma ücretlerini arttırması, istenmeyen evlilikleri devam ettirmeye zorladığı gibi, çoğu kişinin boşanma sürecini başarılı şekilde tamamlamasını da engelliyor. İstanbul Barosu tarafından açıklanan boşanma ücretleri, bu süreci kolaylaştırmaya çalışsa da her geçen gün artan dosya ve harç masraflarının, boşanmak isteyenlerin karşısına binlerce lirayı bulabilecek maliyetler çıkardığı görülüyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN