Elektrikli otomobil almak isteyenler dikkat! Büyük fırsat kapınıza kadar geldi: O modellerde dev indirim başladı

Elektrikli otomobil almak isteyenler dikkat! Büyük fırsat kapınıza kadar geldi: O modellerde dev indirim başladı

Elektrikli araç almayı düşünenler için sevindirici bir haber: yönetmelikte değişikliğe gidildi! Bu değişiklikle birlikte elektrikli araç alımında indirim başladı. İşte tüm detaylar...

Karayolları Trafik Kanunu'nun zorunlu mali sorumluluk sigortasıyla ilgili yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. O araçların trafik sigortası primleri için yeni bir uygulama getirildi. Yapılan değişikliklerle birlikte araç sahipleri artık daha düşük prim ödeyecekler. 

YÜZDE 10 PRİM İNDİRİMİ!

araba

Yeni bir düzenleme ile zorunlu trafik sigortası primlerinde değişiklik yapıldı. Hasarsızlık indirimi oranı yüzde 45'ten yüzde 50'ye çıkarıldı ve aylık primlere yüzde 2 oranında artış uygulanacak. Yüzde 100 elektrikli araç sahipleri için ise yüzde 10 ekstra indirim yapılacak.

Ayrıca, hasar sonrası onarım işlemlerinde orijinale eşdeğer belgelendirilmiş parçaların veya tekrar kullanılabilir parçaların tercih edilmesi halinde yüzde 20'ye kadar indirim uygulanabilecek.

Yönetmelikte yapılan bu değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlandı ve 'Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esaslarına Dair Yönetmelik' kapsamında gerçekleştirildi.,

YÜZDE 200'E KADAR ÇIKABİLİR

Birgün gazetesinde yer alan haberde, elektrikli araç sahiplerine yüzde 10 oranında zorunlu trafik sigortası prim indirimi uygulanacağı belirtilmiştir. Yönetmelikte yapılan değişiklik ile birlikte, hasarsızlık ve hasar nedeniyle prim artırım oranları da değiştirilmiştir. Artık hasarsızlık indirimi yüzde 50'ye kadar yapılabilirken, hasar nedeniyle prim artırımı yüzde 200'e kadar çıkabilecektir. Trafik sigortalarına her ay düzenli olarak yapılan yüzde 4,75'lik artış ise Mayıs 2023 yılından itibaren yüzde 2'ye düşürülmüştür.

İNDİRİM BASAMAKLARI 8'E ÇIKARILDI

Daha önceden 7 basamaktan oluşan indirim seviyeleri, yeni düzenlemeyle 8. basamağa çıkarıldı. Bu sayede 8. basamakta yer alanlar daha fazla indirimle trafik sigortası yaptırabilecekler. Sigorta şirketleri, hasarsızlık veya hasar nedeniyle prim indirim ve artış oranlarını özel esaslara göre serbestçe belirleyebilecekler. Bu durumda, rekabetin artacağı bir ortamın oluşması beklenmektedir.

SÜRÜCÜLER DİKKAT!

Zorunlu Trafik Sigortası ile ilgili yönetmelikte değişiklik yapıldı. 15 Nisan 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak değişikliklere göre, prim ödemeleri hasar durumuna göre farklılık gösterecektir.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN