Emekli bayram ikramiyesine olağanüstü zam! İki bayram ceplere bu miktar girecek

Emekli bayram ikramiyesine olağanüstü zam! İki bayram ceplere bu miktar girecek

Emeklilere devletten zam mı geliyor? Bayram ikramiyeleri, emekli maaşları ve memur maaşlarına yeni bir zam mı geliyor? Kulislerde neler konuşuluyor? İşte zamlar ile ilgili detaylar...

Ankara'da kulislere yansıyan bilgilere göre seçim öncesi emekli ikramiyeleri uçacak, asgari ücrete ve memur emekli maaşlarına da ek zam yapılacak. 

SEÇİM ÖNCESİ EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE KADAR OLACAK? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerin ön hazırlıkları yapılmaya başladı. Ankara'da kulislerde seçim öncesi zamlar hakkındaki konuşmalar arttı. Kısa Dalga'dan Mehmet Çetingüleç bu konuşmaları köşesinde paylaştı. 

 

Emekli

 

SEÇİMLER ÖNCESİ BÜYÜK BİR ZAM DALGASI GELEBİLİR!

Çetingüleç'in yazısına göre seçimler öncesi büyük bir zam dalgası geliyor. Memur ve emeklilere ek zam yapılacağı gibi emekli bayram ikramiyeleri de yükselecek. 2018 yılından beri uygulanan bayram ikramiyeleri 1000 lira olarak verilmişti. Ancak seçim öncesi ikramiyelerin ne kadar olacağı belli oldu. Yüzde 280'lik bir zam yapılacağı ve ikramiyelerin 2 bin 500-3 bin lira arasında olacağı öngörülüyor. Asgari ücretliler de bu zam dalgasından nasibini alacak. Yüzde 10 oranında ek zam yapılacağı konuşuluyor. Ancak enflasyon karşısında koruyucu zamların yapılmamasındaki en önemli etken emekli maaşının devlet tarafından ödeniyor olması. Asgari ücreti özel sektör uyguladığı için devlet üzerinde herhangi bir yük oluşturmuyor. Emekli ikramiyelerinin yükselmesi, asgari ücret ve diğer maaşlara yapılacak ek zamların yükselmesi seçim öncesi yaşanacak büyük bir zam dalgasının habercisi. Ankara'daki kulislerde konuşulan ham bilgilere göre, 2023 yılının ilk 6 ayı için de emekli maaşlarına yüzde 40 civarında bir artış planlanmışken, oran yüzde 30'la sınırlı tutuldu. Bu da seçim öncesine bırakılmış bir konu olduğunu gösteriyor. Emekli maaşlarına yüzde 40 civarında bir artışın yanı sıra asgari ücret ve diğer maaşlara da ek zamlar yapılacağının belirtilmesi, ülkemizde yaşayan insanların hak ettikleri standartlarda yaşamlarını sürdürmelerinin daha kolay olacağının işareti. Bu durumun önümüzdeki seçimlerde önemli bir etken olacağının da belirtilmesi gerekiyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN