Emekli ikramiyesinde son viraj! EYT'liler bu detaya dikkat: Tarih verildi

Emekli ikramiyesinde son viraj! EYT'liler bu detaya dikkat: Tarih verildi

EYT'liler Nisan ayında ilk maaşlarını almaya hazırlanırken bu ay emeklilik başvuruları başladı. Nisan ayında ödenecek maaşlar üzerine ikramiye yolları açıldı. Emekli ikramiyesinde son noktaya gelinirken EYT'liler için bu detay kaçırılmaz oldu. İşte detaylar...

Bayram öncesinde tüm emekliler ikramiye ödemelerini araştırmaya başlarken Nisan ayı emekliler için ikramiye ayıyla beraber geri sayım başladı. SSK ve Bağkur emeklilerine bayram nedeniyle erken maaş ödemeleri yapılırken Nisan ayı EYT'liler için büyük önem içeriyor. Prim ve yıl şartları tamamlanırken emeklilik başvuruları için Nisan ayın hem maaş hem de ikramiye yolları açıldı.

EYT MAAŞLARI NE ZAMAN ALINACAK?

31 Mart'a kadar başvurular emekli aylığı 1 Nisan^dan itibaren bağlanırken ödemelerin ilk taksiti ise 17 Nisan'da hesaplarda yer alacak. Aylık bağlama işlemleri tamamlanmasıyla beraber SSK'lıların emekli aylıkları tahsis son rakamına bakılarak ödemeler 17'siyle 26'sına kadar ödemeler gerçekleşir. Bağkurluların ayın 25 ve 28 arasında 4 gün içerisinde ödemeler yapılır.

Bu sene Ramazan Bayramı'nda 21-23 Nisan tarihlerine denk gelirken maaş bağlanmasıyla EYT'liler dahil bazı emeklilere bayramdan dolayı erken maaş ödemeleri yapıldı.

EYT maaşı

EMEKLİLİK BAŞVURULARI

Yasal mevzuatına bakılarak ikramiye almak için bayramın olduğu ayla beraber emekli aylığının bağlanması gerekir. Bayram Nisan ayına denk gelirken Mart ayında emeklilik için başvurular 1 Nisan tarihiyle başlar. Ramazan Bayramı ikramiyesinden yararlanacak emekliler için bu yıl hesaplarında paraya dolacak.

Nisan ayında başvuruların emekli aylığı 1 Mayıs ile beraber bağlanırken Ramazan Bayramı ikramiyelerinden faydalanamaz. Bu kişiler ilk ikramiye ödemesini Kurban Bayramı öncesinde hesaplarına yer alır.

İKRAMİYELERE ZAM VAR MI?

Bayramlarda emeklilere verilen ikramiyeler 1.100 TL olurken değişiklik yapılmadığı konusunda bilgi verilmedi. Fakat bu tutarın artacağı yönünde beklentiler fazlasıyla mevcut. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN