Emekli maaşı 3500-3700-4000 TL olanlar işte yeni maaşınız! Hükümet jestiyle maaşlar katlandı, emekliler mutluluğu tattı!

Emekli maaşı 3500-3700-4000 TL olanlar işte yeni maaşınız! Hükümet jestiyle maaşlar katlandı, emekliler mutluluğu tattı!

Yeni yıl için hareketli zamanlar geçirilirken özellikle en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı konusunda tartışmalar başladı. En düşük emekli maaşı 3.500 TL olurken zamlar sonrasında 5 bin TL olacağına dair iddialar gündeme geldi. İşte emekli maaşlarına yapılan zamlar ve yeni tutarlar hakkında merak edilenler haberimizde

2023 yılı için asgari ücret zammı belli olurken konu hakkında çeşitli araştırmalar başladı. Aralık ayının enflasyon sonucuna bakılarak önemli adım atıldı. Emekli maaşına ne kadar zam gelecek? En düşük emekli maaşının ne kadar olacağı yönünde ise bekleyiş deva ediyor. Merkez Bankası anketine göre emekli maaş zamları belli oldu. İşte detaylar...

TÜRKİYE MERKEZ BANKASI ANKETİNE GÖRE EMEKLİ ZAMMI

TCMB'nin anketinde enflasyon tahminleri yapılmaya başlarken emekliler yüzde kaç alır paylaşımları sıklıkla artış gösterdi. Enflasyon belirlenmesinde birçok faktör olurken anket üzerinden yola çıkarak 2022 enflasyon tahmini yüzde 66,80 olacağı belirtildi. Bu durumda ise SSK, Bağkur emeklilerine yüzde 17,17 zam getirilecek.

emekli maaşlarına ne kadar zam geldi?

EMEKLİ MAAŞLARINA TAHMİN

Emekli maaşlarının belirlenmesinde enflasyon rakamının etkisi yüksek yönde olurken 4.500 TL'den 5.762,65 TL'ye çıkarılması bekleniyor. 5 bin TL olan emekli maaşı ise zam sonrasında 5858,50 TL olarak hesaplarda yer alacak. Bu durumda ise emekli maaşları yön vermeye başladı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ TL?

En düşük emekli maaşları 3500 TL'den 4095 TL'ye çıkarılacak. Bu durumda ise emeklinin yakından ilgilendiği en büyük maaşın geleceği nokta üzerinde tahminler geldi. Aralık ayı enflasyon açıklamasıyla birlikte yetkililerden maaş zammı konusunda duyuru yapıldı. 

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN