Emekli olan kendini oraya atıyor! O ilimiz en sakin şehir unvanını aldı: Denizi, tarım ürünleri, el sanatları... Tam emekli yeri

Emekli olan kendini oraya atıyor! O ilimiz en sakin şehir unvanını aldı: Denizi, tarım ürünleri, el sanatları... Tam emekli yeri

Emekli olan birçok insanın en büyük hayali huzur dolu, kalabalık ve gürültüden uzak bir yerde yaşamaktır. Bu kapsamda o ilimiz en sakin şehir unvanını alında emeklilerin ilk durağı haline geldi. Masmavi denizden tarım ürünlerine, el sanatlarından farklı aktivitelere… Burası tam bir emekli cenneti…

Hem emekli olup sakin yerlerde yaşamak isteyenler hem de şehrin gürültüsünden ve kaosundan kaçıp kafasını dinlemek isteyenlerin bundan sonraki ilk rotası bu yer olacak. Marmara Denizi kıyısında bulunan bu bölge, ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Hem doğa ile iç içe olması hem masmavi denizi burayı yaşamak için de oldukça cazip hale getiriyor.

yeni-proje-46.jpg

“SAKİN ŞEHİR” UNVANINI ELİNDE BULUNDURUYOR

Gezelim sitesinde yer alan bilgilere göre, Marmara Denizi kıyısındaki Şarköy, ziyaretçilerine temiz bir çevrede doğayla iç içe tatil fırsatı sunuyor. Öyle ki kafa dinlemek için oldukça müsait olan bu yer her özelliği ile ilgileri topluyor.

Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, ilçenin “sakin şehir” unvanına sahip olmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Bölgenin “sakin şehir” unvanını almasındaki özelliklerinden söz eden Var, "sakin şehir" ağına 73 kriterin değerlendirilmesinden sonra kabul edildiklerini açıkladı. Var, 23. üye olduklarını söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye'de 'sakin şehir' unvanı olan 23. üye olduk. 'Sakin şehir' unvanını almak için birçok kriterin tamamlanması gerekiyor. Sakin şehir felsefesiyle insan ve doğa bir bütün olarak görülerek kentsel işleyiş buna uygun biçimde dizayn ediliyor. Bu sebeple hava ve su temizliği, kentsel katı atıkların ayrıştırılarak depolanması, insanların birbirleriyle iletişim kurabilecekleri, sosyalleşebilecekleri alanların yaratılması amaçlanıyor. Sürdürülebilir anlayışla el sanatlarına, doğasına, gelenek ve göreneklerine sahip çıkılması, aynı zamanda yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması, teknolojinin kolaylıklarından da yararlanılması gibi kriterlere sahip olunması gerekiyor."

yeni-proje-47.jpg

TEKİRDAĞ’IN KÜLTÜREL GÜZELLİKLERİNİ TANITIYOR

Tekirdağ'ın kültürel değerlerini, doğal güzelliklerini ve kendine özgü tatlarını tüm dünyaya duyuracak çalışmalar yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Var, “sakin şehir” unvanının bu bölgenin tanıtılması ve gelişmesi açısından oldukça önemli olduğunu söyledi.

yeni-proje-48.jpg

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, "Değişen ve gelişen turizm sisteminde ilçenin doğasının, çevresinin, altyapısının ve gastronominin korunarak turizme yansıması çok iyi olacaktır. Artık dünyada tatilciler bu tip özellikleri gözetiyorlar. Şarköy de harika denizi, ormanı, önemli tarım ürünleri ve gastronomiye altyapı oluşturmasıyla tatilcilerin dikkatini çekecektir” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN