Emeklilere 4. ay piyangosu! Tüm ödemeler birleşti: İşte 4A 4B 4C emeklisinin cebine girecek para!

Emeklilere 4. ay piyangosu! Tüm ödemeler birleşti: İşte 4A 4B 4C emeklisinin cebine girecek para!

EYT yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte vatandaşın maaş araştırması da hız kazandı. Peki EYT yasasıyla emekli olan vatandaşlar Nisan ayında hangi ödemelerden faydalanacak? Tüm detaylar haberimizde.

Emeklilik hakkı kazanan ve emeklilik dilekçesi veren vatandaşlar Nisan ayında emeklilik maaşlarını almayı heyecanla bekliyor. Peki hangi ödemeler Nisan ayında yapılacak? Emekli vatandaş hangi konularda avantajlı olacak? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EYT'Lİ VATANDAŞIN YÜZÜ NİSAN AYINDA GÜLECEK

EYT yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte Mart ayı boyunca binlerce vatandaş emeklilik başvurusu yaptı. Emekli olmayı bekleyen vatandaşların yüzünü güldürecek haberler de paylaşıldı ve 2 bin TL zamla en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL oldu. Mart ayı boyunca emeklilik başvurusu yapan vatandaşlardan Bağ Kur emeklisi olanlar 25-28 Nisan tarihleri arasında, SSK emeklisi olanlar 17-26 Nisan tarihleri arasında ilk emeklilik maaşlarını alacak. 

Emeklilerin Yüzü Nisan Ayında Gülecek

Maaş günü 17 Nisan olan vatandaşlar 17 Nisan ve 17 Mayıs tarihleri için tam maaş, 17 Nisan'a kadar olan günler için de 16 günlük fark ödemesi alacak. Maaş günü 26 Nisan olarak belirlenen emekli vatandaş 26 Nisan ve 27 Mayıs tarihleri için tam maaş ve 25 günlük fark ödemesi alacak. Mart bitmeden emeklilik başvurusu yapmayan vatandaşların ilk maaş günleri Mayıs ayına kalacak. Nisan başından itibaren ise bu vatandaşların ödemeleri toplu şekilde verilecek. 17 Mayıs tarihinde ilk emekli maaşını alan vatandaş 17 Mayıs ve 17 Haziran için tam maaş ve 17 Mayıs öncesindeki günlerin fark ödemesini alacak. Aynı zamanda Nisan ayına emekliliği yetişen vatandaşlar 2 bin TL bayram ikramiyesinden de faydalanacak. Aynı zamanda bankaların emeklilik promosyonlarından da faydalanma imkanları olacak. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN