En zekiler bile resimdeki gizli E harfini bulamadı! İnsanların %85'i aval aval baka kaldı... Sadece 4 saniyeniz var

En zekiler bile resimdeki gizli E harfini bulamadı! İnsanların %85'i aval aval baka kaldı... Sadece 4 saniyeniz var

Optik illüzyonlar, algımızı ve görsel becerilerimizi zorlayan, akıl almaz görüntülerdir. Bu yanılsamalar beynimizin bu karmaşık görsel bilgiyi nasıl işlediğine dair derin bilgiler sağlar...

Optik illüzyonlar aynı zamanda beynin görsel hafıza ve zekadan sorumlu alanlarının uyarılmasına da yardımcı olur. Bunlar, görsel sistemimizin etrafımızdaki şeyleri gözlemleme yeteneğini test etmeye yardımcı olan basit araçlardır.

Bu tür zorlukların düzenli olarak uygulanması, bilişsel yetenekleri geliştirme ve böylece yaşlı insanlarda bilişsel gerilemeyi önleme yeteneğine sahiptir. Ayrıca bu zorluklar zihin üzerinde sakinleştirici bir etki yaparak stres ve kaygı düzeylerini büyük ölçüde azaltır.

1-017.jpg

RESİMDEKİ FARKLI HARFİ TESPİT EDEBİLİR MİSİN

Geçtiğimiz günlerde, internette hızla yayılan bir optik illüzyon, kullanıcıların görsel becerilerini test ediyor. Bu illüzyonda, F harflerinden oluşan bir harf ızgarasında ustalıkla gizlenmiş tek bir harf E var. 4 saniyede tespit edebilir misin?

Netizenler, ilk bakışta F harflerinin arasında E harfini fark etmekte zorlanıyor. Hatta bazıları, gizli harfi bulmak için 4 saniyenin çok kısa olduğunu söylüyor.

Ancak, resme yakından bakarsanız, E harfini daha çabuk fark edebilirsiniz. Bu, gözlem becerilerinizi ölçen basit bir testtir ve harfi ne kadar hızlı fark ederseniz, gözlem becerileriniz o kadar iyi olur.

ZEKA BULMACASI ÇÖZÜMÜ

Peki, siz bu optik illüzyonu çözebildiniz mi? Cevabınızı aşağıdaki yorumlarda paylaşabilirsiniz.

E harfini bulanlar bizden kocaman bir alkışı hak ediyor. Gerçekten mükemmel gözlem yeteneğiniz var. Cevabını bulamayanlar aşağıdaki çözüme göz atabilirler.

E harfi görüntünün sağ tarafında görülebiliyor, sondan ikinci sütunda mevcut.

2-011.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN