Esencan Hastanesi şehitleri gazilerle andı

Esencan Hastanesi şehitleri gazilerle andı

Nihai hedefi İstanbul olan toplam 103 İngiliz ve Fransız askeri gemisinden oluşan dev donanmanın, 19. Tümen Komutanı Yarbay Mustafa Kemal (Atatürk) komutasındaki kahraman Türk askeri tarafından Çanakkale’de tarihi bir yenilgiye uğratılmasının 107. Yıl Dönümü tüm yurtta coşkuyla kutlandı.

Eşine az rastlanır bir destanının yazıldığı, “Yenilmez” denilen emperyalist güçlerin çaresizce Türk galibiyetini kabul etmek zorunda kaldığı 18 Mart 1915’te bir anlamda Kurtuluş Savaşı’nın da umut tohumları atıldı. İşte böylesine şan ve şeref dolu, nesiller boyu kutlanacak tarihi zaferin ve hakkı ödenmez aziz şehitlerimizin anıldığı günde Özel Esencan Hastanesi'nde Kıbrıs Barış Harekâtı gazileri ağırlandı.

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle hastanenin giriş katında milli mücadele dönemine ait fotoğraflarla süslenen bir fuaye alanı oluşturuldu, Esenyurt Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çatısında bir araya gelen 13 Kıbrıs Barış Harekâtı gazisi bu alanda ağırlandı. Genel Müdür Atakan Özkan ve Yönetim Kurulu Üyesi Nilüfer Yenidünya tarafından çiçeklerle karşılanan gazilerimize çeşitli hediyeler takdim edildi. Kendilerini ilgiyle dinleyen hastane heyetine anılarını anlatan ve Çanakkale Zaferi'nin milli mücadele için önemine dikkat çeken gaziler, organizasyon için yetkililere teşekkür etti.

Esencan Hastanesi Genel Müdürü Opr. Dr. Atakan Özkan, "107. yıl dönümününde Çanakkale Zaferini gazilerimizle kutlamak istedik. Onlara minnet borçluyuz. Tarihini bilmeyen toplumlar yok olmaya mahkumdur. O nedenle tarihimizi ve bugünlere ulaşmamız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi asla unutmayacağız" açıklamasını yaptı.

Yönetim Kurulu Üyesi Nilüfer Yenidünya ise "Çanakkale Zaferi sadece kazanılmış bir savaş değil, aynı zamanda inanılmaz zorluklar yaşayan büyük bir toplumun yeniden ayağa kalkışının sembolüdür. O nedenle başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere 'Allah Allah' nidaları ile yeri göğü inleten tüm şehitlerimizi ve o dönem savaştan sağ kurtulan ancak sonrasında vefat eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Bugün burada bizimle olan tüm gazilerimize de teşekkür ediyorum. Kendilerine minnettarız" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN