Etrafınızda bu 4 hareketi yapan var mı bakın! En yüksek IQ'ya sahip olanlar sürekli yapıyor

Etrafınızda bu 4 hareketi yapan var mı bakın! En yüksek IQ'ya sahip olanlar sürekli yapıyor

Yüksek zeka beraberinde başka belirtileri de getiriyor. Zekasına güvendiğiniz insanlara dikkatli bakın, sizde ya da etrafınızdaki insanlarda bu özellikler var mı? İşte yüksek ıQ'lu insanların dört özelliği...

Zeki insanlar genelde her ortamda kendini belli eder. Zekası çok yüksek bazıları ise toplumdan ayrışan taraflarıyla "aptal" damgası bile yiyebiliyor. Ancak araştırmalar yüksek IQ'ya sahip insanların sahip olduğu 4 ortak özelliği ortaya çıkardı. Zekası karakterini de şekillendiren bu insanların ortak özelliklerini duyunca şaşıracaksınız...

İşte yüksek IQ seviyesine sahip olan insanların sahip olduğu 4 özellik:

yalniz-zeki.jpg

YALNIZLIĞI SEVERLER

Yüksek IQ'ya sahip olan insanlar sık sık yalnız kalmayı tercih ederler. Bu insanlar düşünceleriyle meşgul olmak için yalnız kalmaya ihtiyaç duyar. Aynı zamanda kendilerini keşfetmek, olayları analiz etmek, problemlere kafa yormak ve fikirlerini ya da planlarını organize etmek için yalnız kalmak isterler.

zeki-cocuk.jpg


ÇOK İYİ DİNLEYİCİLERDİR

Üstün zekalı insanlar için düşünmek yiyip içmek kadar hayatidir. Bu nedenle karşılarındaki insanı iyi dinler, iyice anladığından emin olur ve kararlarında ona göre adım atarlar.

Sizi dinleyerek problemlerinize çözüm bulmak ya da kendini savunmak için en akıllıca stratejiyi geliştirmek üzere tüm detaylara hakim olmak adına iyice dinler ve hiçbir şeyi gözden kaçırmamak için dikkatli davranırlar.


Aynı zamanda kendilerini eleştirel bir şekilde değerlendirmek ve eleştiriyi kabul etmek için açık bir zihne sahiptirler.

yuksek-zeka.jpg


KARARLIDIRLAR AMA İNATÇI DEĞİLDİRLER

Parlak zekalı insanlar inatçılık gibi olumsuzluklarla zaman kaybetmezler. Zihinsel konulara odaklı olmaları duygusallıklarını geri plana iter ve öfkeye kapılıp inatlaşmak yerine çoğu zaman gerçeğin peşinden giderler.

İnatçı gibi görünmelerine neden olan kararlılık ise başka bir şeydir. Düşünüp karar verdikleri ve inandıkları bir konuda ısrarla kendi fikirlerini savunabilirler. Çoğu zaman da haklı çıkarlar...

zeki-insan.jpg


HER ŞEYİN EN KÖTÜ YANINI DÜŞÜNÜRLER

Çok zeki insanlar düşünce tarzlarıyla diğer insanlardan ayrılırlar. Her şeyin en kötüsünü düşünmeye yatkın olmaları başkaları tarafından karamsarlık olarak görülebilir.
Ancak aslında bu, daha doğru kararlar alabilmek için her ihtimali düşünmelerinden kaynaklanır.


Zihinsel aktivitelerle meşgul olan yüksek IQ sahipleri, olaylarla ilgili en kötü senaryoları düşünerek, herhangi bir soruna karşı hazırlıklı olmayı hedefler.

İnsanoğlunu binlerce yıldır hayatta tutan ve onu hayvanlardan üstün kılan özellik de bu karakterdir. Vahşi doğada afetler, salgınlar ve başka tehlikeler karşısında insanlar her konuda en kötü ihtimali düşünerek bunlara karşı tedbir almakla hayatta kalabilmiştir.

Karamsarlık anlamına gelmese de zeki insanların karakteri bu yöne kolayca kayabilir. Buna karşı da dikkatli olmaları gerekir. Çok zeki olmanın bir dezavantajı depresyona sürüklenmek olabilir. Bu nedenle zeki insanların kendilerini zaman zaman rahatlatması ve pozitif düşünmeyi de alışkanlık haline getirmesi önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN