Ettehiyyatü duası anlamı

Ettehiyyatü duası anlamı

Ettehiyyatü (Tahiyyat) duasının önemi ve faydaları hakkında geniş bilgiler mevcuttur. Bu dua, hem okuması hem de ezberlemesi kolaydır. Ettehiyyatü duasının nasıl okunacağı, Türkçe meali, Arapça yazılışı, faziletleri ve diyanet yorumları hakkında ayrıntılı bilgiyi haberimizde bulabilirsiniz.

Namazın huzur dolu anlarında okunan ve İslam alemi için büyük önem taşıyan Ettehiyyatü Duası, her Müslümanın ezberinde olması gereken dualardan biridir. Bu dua, Kur'an-ı Kerim'de yer almadığı için sure değil, bir duadır ve hadis kaynaklarında faziletleri ile sıkça anılmaktadır.

Duanın Arapça okunuşu şöyledir: "Et-tahıyyâtü lillâhi vessalevâtü vettayyibât. Esselâmü aleyke eyyühen-Nebiyyü ve rahmetullâhi ve berakâtüh, Esselâmü aleynâ ve alâ ibâdillâhis-sâlihîn. Eşhedü en lâ ilâhe illAllâh ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve Rasûlühü."

Ettehiyyatü duası anlamı nedir? Anlamı ise Diyanet İşleri Başkanlığı'nın mealine göre şu şekildedir: "Her türlü hürmet, salavât (dua) ve bütün iyilikler Allah'a mahsustur. Ey Nebi! Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi senin üzerine olsun. Selam, bizim ve Allah'ın sâlih (doğru hareket eden) kullarının üzerine olsun. Şahadet ederim ki, Allah birdir ve yine şahadet ederim ki, Muhammed O'nun kulu ve elçisidir."

NAMAZDA ETTEHİYYATÜ DUASI'NIN YERİ

Bu dua, namazın ilk ve son oturuşlarında okunmaktadır. İki rekât namazlarda ikinci rekâtın sonunda, üç rekât namazlarda ikinci ve üçüncü rekâtların sonunda, dört rekât namazlarda ise ikinci ve dördüncü rekâtların sonunda yer alır.

DUANIN FAZİLETİ VE ÖĞRENİLMESİ

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v), bu duayı Kur'an'dan bir sure öğretir gibi sahabesine öğretmiştir. Ayrıca, her iki rekâtta oturduğumuz zaman bu duayı okumamızı tavsiye etmiştir.

Ettehiyyatü Duası'nın ezberlenmesi, sürekli tekrar ve yazarak pratik yapmakla mümkündür. Bu duanın anlamını ve önemini bilmek, namazlarımızda daha bilinçli ve huzurlu olmamızı sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN