Ev hanımları çılgına dönecek: Tek şartla 2.604 TL maaş bağlanıyor

Ev hanımları çılgına dönecek: Tek şartla 2.604 TL maaş bağlanıyor

Ev hanımlarına bir çok sosyal destek açıklaması yapıldı. Bu desteklerden kimler faydalanabilir? Nasıl bir destek sağlanmaktadır? Tüm detaylar haberimizde.


Ev hanımları şartları karşıladığı takdirde bu desteklere başvuru yapabileceklerdir. Başvuru yapabilmeniz için gereken belgeler ve şartlar vardır. Bu belgeler nelerdir? Başvuru şartları nedir? Başvuru yapmak isteyenler nereden başvurabilecekler? Merak edilenler haberimizde.

EV HANIMLARINA 2 BİN 604 TL

Ev hanımlarına destek olmak amacıyla sosyal yardım yapılacağı açıklamasında bulunuldu. Yapılan zamların yanında devlet sosyal desteklerde bulunmaktadır. ev hanımlarına destekBir yerde çalışmayan, ihtiyaç sahibi, emekliliği olmayan, güvencesi bulunmayan ev hanımları şartlar uygun ise yararlanabilecektir. Eşinden ayrılan ya da eşini kaybeden kadına dul maaşı bağlanmaktadır. Başvurular SGK tarafından gerçekleştirilmektedir. Dul maaşı 1000 TL olarak belirlendi. Bu kısımda çalışmama şartı önemlidir. Diğer bir yardım ise 65 yaş üstü olan çalışmayan, geliri olmayan ev hanımlarına 65 yaş aylığı verilmektedir. Başvuruları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yapabilmektedirler. Başvuru için TC kimlik belgeniz eğer var ise sağlık raporunuzu teslim etmeniz yeterli olacaktır. Bunun dışında başvurularınızı e-devlet üzerinden yapmanız mümkündür. TC kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizi girerek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. 65 yaş aylığı alanlar ise 2 bin 604 TL alacaklardır. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN